Noomi Rapace se ve filmu Alien: Covenant neobjeví, prohlásil režisér Ridley Scott

mad
2. 2. 2016 16:23
Režisér Ridley Scott, který se chystá natáčet pokračování sci-fi filmu Prometheus, řekl, že se v něm neobjeví herečka Noomi Rapace. Hlavní role se dle jeho slov stále obsazují. Jistý je pouze návrat Michaela Fassbendera coby androida Davida. Alien: Covenant, jak zní název pokračování, dorazí do kin v listopadu 2017.
Foto: Bontonfilm

Praha – Postava vědkyně Elizabeth Shaw byla jediným člověkem, který přežil na konci filmu Prometheus (2012). V jeho pokračování, které se jmenuje Alien: Covenant, se však její představitelka Noomi Rapace nevrátí. Řekl to režisér Ridley Scott v rozhovoru s deníkem Daily Mail.

Když se ho novinář zeptal, zda si roli herečka zopakuje, řekl: „Ne. Hlavní role pořád obsazujeme.“ Jisté zatím je, že se vrátí android David v podání Michaela Fassbendera. Filmař rovněž prozradil, že scény jsou již rozkresleny do velmi podrobných storyboardů.

Natáčení filmu začne v nejbližších týdnech v Austrálii. Děj filmu je zasazen 10 let po událostech Promethea.

Scott již dříve prohlásil, že Alien: Covenant je prvním ze tří chystaných prequelů k sérii Vetřelec, které vysvětlí, kdo vetřelce stvořil a proč.

V rozhovoru pro The Guardian režisér mluvil o tom, že je náročné stále zvyšovat laťku a dokazovat své kvality. „Je to jako operace mozku! Dáváte dohromady skupinu lidí, snažíte se rozpočet držet tam, kde je. A na konci musíte prodat hodně lístků. Je to mnohem náročnější než bankovnictví, ale několik z nás to dokáže,“ řekl Scott.

Alien: Covenant dorazí do českých kin 5. listopadu 2017.

 

Právě se děje

Další zprávy