Ridley Scott natočí ještě tři díly Promethea. Až pak vysvětlí, odkud je Vetřelec

24. 9. 2015 16:54
Režisér Ridley Scott v rozhovoru pro německý web promluvil o svých filmových plánech a prozradil, jak napojí pokračování Promethea na Vetřelce (1979). Chce natočit tři pokračování, než se diváci dozvědí, jak a kde vznikli nebezpeční xenomorfové z kultovního Vetřelce.
Vetřelec
Vetřelec | Foto: Bontonfilm

PrahaRidley Scott plánuje natočit až tři pokračování sci-fi Prometheus. V rozhovoru pro německý web FilmFutter nastínil své plány.

Na otázku, zda budou události v připravovaném Prometheovi 2 přímo navazovat na Vetřelce (1979), překvapivě odpověděl: „Nebude to v něm. Bude to v dalším nebo možná čtvrtém díle, než se vrátíme do vetřelčí série.“

Prometheus byl původně prezentován jako film „sdílející kmeny vetřelčí DNA“, připomíná deník The Guardian slova Ridleyho Scotta. Nakonec však obsahoval jen prototyp xenomorfa a zaměřil se spíše na tzv. Stvořitele, kteří přinesli na Zemi život.

Dříve než do kin dorazí pátý díl Vetřelce v režii Neilla Blomkampa, měl by mít premiéru Prometheus 2. Do kin má dorazit v roce 2017 a dá se předpokládat, že další díly budou následovat v letech 2019, respektive 2021. To bude Scottovi již 83 let, poznamenává The Guardian.

Do kin nyní míří další režisérův sci-fi snímek, a to Marťan podle stejnojmenné knižní předlohy. Hlavní roli ztvárnil Matt Damon, ve vedlejších se objeví Jessica Chastain, Kate Mara, Kristen Wiig nebo Chiwetel Ejiofor. Česká premiéra je naplánována na 1. října.

První trailer k filmu Marťan
 

Právě se děje

Další zprávy