Divadelním prázdninám vládnou klasici. V čele s Shakespearem

Barbora Roubalová
28. 7. 2015 22:56
Za kulturou nemusíte v létě jenom na hudební festival nebo do letního kina. Přinášíme přehled divadelních souborů, které ani o prázdninách nezmizely z prken, co znamenají svět.

Brno: Letní shakespearovské slavnosti

letní divadla
letní divadla | Foto: Viktor Kronbauer

V Brně se Letní shakespearovské slavnosti již tradičně konají na nádvoří hradu Špilberk. Do konce prázdnin čeká na diváky Zkrocení zlé ženy, Mnoho povyku pro nic, Jak se vám líbí, Veselé paničky winsdorské nebo Sen noci svatojánské.

  • Kdy: do 13. srpna, podrobný program zde

Co navštívit: Sen noci svatojánské

Nastudování komedie vzniklo pod režisérskou taktovkou kreativní dvojice SKUTR (Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský). „Spletitý děj je podobný snu, jednotlivé postavy podléhají kouzlu magické letní noci. Nastavuje zrcadlo vývoje vztahu od první zamilovanosti až po manželskou krizi. Není lepší zemřít jako Pyramus a Thisba či Romeo a Julie dříve, než se do vztahu vkrade čas? Hra o lese, žárlivosti i vášni a hlavně o tresti z květu zvaného Violka lásky, díky níž vidět neznamená vidět,“ popisují Sen noci svatojánské režiséři. Ve hře se představí David Prachař, Vanda Hybnerová, Hana Vagnerová nebo Martin Písařík.

 

Právě se děje

Další zprávy