Zemřel spisovatel Paul Johnson, jeho témata sahala od Ježíše až po Beatles

ČTK ČTK
13. 1. 2023 22:04
Zemřel spisovatel Paul Johnson, jeho témata sahala od Ježíše až po Beatles

Ve věku 94 let tento čtvrtek po dlouhé nemoci zemřel spisovatel a historik Paul Johnson, autor knihy Dějiny 20. století a dalších více než 50 titulů. S odkazem na jeho syna o tom informovala agentura Reuters, která připomněla Johnsonovu podporu britské konzervativní premiérky Margaret Thatcherové.

"Světlo věčné ať mu svítí, nechť odpočívá v pokoji," napsal na Twitteru k úmrtí svého otce Daniel Johnson. Uvedl, že po spisovateli zůstávají čtyři děti, deset vnoučat a čtyři pravnoučata.

Johnson napsal desítky knih a nespočet článků z oblasti historie, biografie a cestování. Jeho témata sahala od Ježíše po Beatles. Některé komentáře a sloupky, které publikoval mimo jiné v časopisu The Spectator či listu Daily Mail, se ovšem setkaly s rozporuplným přijetím - například jeho názor na aféru Watergate.

Několik desítek Johnsonových knih vyšlo také v češtině. Kromě Dějin 20. století to byly Dějiny amerického národa, Dějiny anglického národa, několik titulů zabývajících se náboženstvím či politických biografií.

 

Právě se děje

Další zprávy