Začíná natáčení dalšího Pottera i Narnie

Hej, Reuters
2. 2. 2006 17:00
Londýn - Harry Potter, Hermiona a Ron se vracejí do Bradavic, čtyři malí hrdinové do Narnie.
Harry Potter a Ohnivý pohár
Harry Potter a Ohnivý pohár | Foto: Aktuálně.cz

Natáčení dalších dílů komerčně veleúspěšných sérií se pomalu rozjíždí. Fanoušci čím dál temnějších dobrodružství Harryho Pottera i lehce naivní, leč výpravné série Letopisy Narnie si však musí počkat až na příští rok.

Harry Potter a Fénixův řád

Páté pokračování série Harry Potter se začne natáčet už příští týden. Všechny tři dětské hvězdy filmu - Daniel Radcliffe, Emma Watsonová a Rupert Grint - samozřejmě hereckou účast ve filmu Harry Potter a Fénixův řád přislíbily. Kromě nich se tu objeví i nové tváře, například protagonistka filmu Vera Drake Imelda Stauntonová v roli nové profesorky obrany proti černé magii.

Harry Potter a Ohnivý pohár
Harry Potter a Ohnivý pohár | Foto: Aktuálně.cz

Film bude režírovat Brit David Yates. Potterovský debutant převezme post po Chrisi Columbusovi, Alfonsovi Cuarónovi a Mikeu Newellovi, kteří režírovali předchozí díly série o čarodějnickém učni, jenž čelí zlu a lordu Voldemortovi.

Premiéra nového snímku je plánována na příští rok. Knižní předloha již dospěla k šestému pokračování; čtvrtým, zatím posledním zfilmovaným dílem série je Harry Potter a Ohnivý pohár, který se stal druhým komerčně nejúspěšnějším titulem minulého roku se ziskem 812 milionů dolarů.

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň | Foto: Aktuálně.cz

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

Letos se začne natáčet i snímek Letopisy Narnie: Princ Kaspian, druhý film podle úspěšné fantasy série C.S. Lewise. V tomto pokračování se čtyři malí sourozenci vracejí do Narnie, kde uplynulo tisíc let od jejich poslední návštěvy. Opět se tu setkávají s podivuhodnými stvořeními, ale hlavně pomáhají na královský trůn jeho právoplatnému dědici, mladému princi Kaspianovi.

Film bude stejně jako první díl Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň režírovat Andrew Adamson i se stejným štábem. Letošní Vánoce, tradiční dobu pro tyto snímky, ovšem nestihnou; stejně jako Potter. Premiéra nové Narnie je zatím hlášena až na Vánoce 2007.

Série Letopisy Narnie má sedm dílů. Zatím natočený první díl na světových tržbách doposud vydělal 647 milionů dolarů a v úterý získal tři oscarové nominace (nejlepší makeup, mix zvuku, vizuální efekty). Harry Potter a Ohnivý pohár je na Oscara nominován za výpravu.

 

Právě se děje

Další zprávy