Výstavu Imprese doprovodí další akce

MaM
2. 12. 2005 15:00
Praha - Doprovodné programy k výstavě Imprese, která v Galerii Rudolfinum představuje díla osmnácti autorů současného umění, pokračují i v prosinci.

Dnes od 17:30 se návštěvníkům nabízí možnost spolu s filmovým dramaturgem a spisovatelem Jiřím Goldem hledat filmovou poezii v autorových snímcích Vidíš-li poutníka (1965, spolurežie Vladimír Podskalský), Kulhavý poutník Josef Čapek (1967), Zaklínání (1969) a Smetiště (1969). Filmové promítání bude připraveno i pro dětské diváky, kteří budou moci v kině Konvikt 5. prosince od 15:00 shlédnout mikulášské pásmo pohádek Zdeňka Milera.

Z dalších programů bude přitažlivý tropický podvečer, který připravila Galerie ve spolupráci s pražskou Zoologickou zahradou. 8. prosince v 17 hodin nejprve provede návštěvníky pavilonem indonéské džungle autor tohoto interiéru Lukáš Rittstein, a poté bude ve vzdělávacím centru ZOO přednáška Barbory Šlapetové o pobytu na Nové Guineji, spojená s projekcí diapozitivů.

Hudební doprovodné projekty k výstavě završí 10. prosince ve dvoraně Rudolfina vystoupení dua Milan Cais a Pavel Fajt. Sejdou se tak dvě pozoruhodné osobnosti, které spojuje láska k bicím nástrojům. Pavel Fajt je ryzí hudebník s bohatou kariérou a Milan Cais v sobě úspěšně spojuje kariéru hudebníka s výtvarníkem. Od roku 1988 působí jako zpěvák, bubeník, výtvarník, scénograf a producent hudební skupiny Tata bojs, se kterou natočil sedm alb. Své kvality výtvarníka prokazuje nejen na výstavě Imprese, ale například i jako autor scénáře a režisér 3D a 2D animovaných videoprojekcí. Setkání Pavla Fajta s Milanem Caisem začíná v Rudolfinu v 18 hodin.

Výstava Imprese potrvá až do 8. ledna 2006 a otevřeno je denně kromě pondělí od 10 do 18 hodin.

 

Právě se děje

Další zprávy