Ty jo! Budeme na divadle. Hilda pukne

mor
13. 10. 2006 15:27
Praha Poznat osobně Hany z komiksu? Obskurní tajný sen čtenářů Reflexu se brzy splní. Kreslené holky, co týden řeší své neobyčejně obyčejné problémy, vstupují na divadelní scénu.
Foto: Aktuálně.cz

Role Hany a Hany si rozebraly Helena Čechová a Miřenka Čechová, na scéně je doplní Anička Duchaňová, mimo jiné i zpěvačka a saxofonistka skupiny Jablkoň.

Do děje vstoupí i nová postava Miloše. Má jít o zhmotnělé alter ego autora komiksu i scénáře divadelní hry, Miloše Čermáka. Jeho postavu zvtární Leoš Noha, herec Divadla Na Zábradlí a Činoherního studia Ústí nad Labem.

O režii se postarala srbská režisérka Tamara Pomoriški, studentka posledního ročníku režie na pražské DAMU. Ta celý příběh zasadila do neurčitého místa v současnosti, ve kterém jsme všichni ovlivňováni a manipulováni reklamou. "Přes tento podtext je hra, v níž se prolíná skutečnost se sny a představami, vtipná a neztrácí původní lehkost předlohy," říká režisérka.

Scénografka a kostýmní výtvarnice Hana Roubíčková pro děj vytvořila jednoduché prostředí v podobě kovové konstrukce-krychle rozdělené do pomyslných komiksových políček a kostýmy obou Han navrhla tak, aby zůstaly věrné komiksové předloze, jejímž autorem je slovenský grafik a kreslíř Miloš Gašparec.

Premiéra představení Hana a Hana se bude konat v sobotu 4. listopadu v pražském Paláci Akropolis od 20:00.

Stránky Hany a Hany najdete ZDE

 

 

Právě se děje

Další zprávy