Poslední noc roku bude v Praze živo

30. 12. 2005 16:00
Praha - Co všechno se bude dít v Praze během poslední noci roku 2005 se dozvíte v následujícím článku.
Stavovské divadlo - ilustrační foto
Stavovské divadlo - ilustrační foto | Foto: Profimédia

Pro poslední hodiny roku, spojované se zábavou, nabízela v minulých letech Česká filharmonie lehčí hudební múzu. Hrála pochody, valčíky a další melodie, kterým se běžně nevěnuje. Poté, co loni přišla s populární Orffovou kantátou Carmina burana, pro letošní tradiční podvečerní Silvestrovský koncert, také předem beznadějně vyprodaný, zvolila Slovanské tance Antonína Dvořáka.

Navazující silvestrovská noc ve Státní opeře Praha jako každý rok bude víc než jen umění: uvedení operety Netopýr Johanna Strausse bude proloženo konzumací lahůdek a nápojů a po představení lze ještě až do třetí hodiny ranní tančit na jevišti za doprovodu swingového orchestru.

Bufet v Opeře zahrnuje speciality od Norska po Itálii a tomu odpovídají i ceny vstupného od 5600 do 8400 korun.

Silvestrovské party plné hudby budou v Praze v Paláci Akropolis a v Rock Café, v klubu Agharta, v Metropolitan Jazz Klubu i v malostranském klubu U Malého Glena. Diskotéky připravily smíchovský klub Futurum a Lucerna Music Bar. Za technem mohou příznivci přijít do klubu Guru a Mecca. Klub Kain zve na hard rock, na punk láká klub Modrá vopice, na hip hop Klub 007 na Strahově. Programy ohlásily i Klub XT 3, Vagon a Kulturní dům na Opatově.

V poslední den roku se také zaplní hlediště řady pražských scén. Divadlo ABC hraje Tři muže ve člunu, scéna Ábíčko komorní show Jeptišky. Divadlo Bez zábradlí připravilo dvě reprízy Veberovy komedie Blbec k večeři. Na Fidlovačce hrají podvečerní reprízu Goldoniho komedie Poprask na laguně, na Jezerce italskou veselohru Kaviár nebo čočka a v Divadle Radka Brzobohatého komedii Donalda Churchilla Jednou týdně stačí.

Divadlo pod Palmovkou ohlásilo předpremiéru komedie Antonína Procházky Ještě jednou, profesore, Divadlo Rokoko silvestrovskou verzi Moliérova Dona Juana a Švandovo divadlo dvě reprízy inscenace Otevřené manželství. Historická budova Národního divadla nabídne jako dozvuk Vánoc odpolední představení baletu Louskáček. Ve Stavovském se tou dobou dostane ke slovu Sheridanova Škola pomluv a v Laterně magice Kouzelný cirkus.

 

Právě se děje

Další zprávy