Nový časopis o architektuře

ČTK, Hej
16. 11. 2005 11:30
Praha - Začal vycházet nový časopis o architektuře. Nový časopis se jmenuje Ad architektura a založil ho bývalý šéfredaktor měsíčníku Architekt Jiří Horský.

S ním do nového časopisu přešla většina původní redakce Architekta. Opakuje se tím situace, která letos nastala v oblasti literárních časopisů. Spor o další směřování Literárních novin vyústil v odchod velké části redaktorů a zaměstnanců a založení nového kulturního týdeníku A2, jehož první číslo vyšlo v září.

Ad architektura je už pátým českým časopisem o architektuře. Redakce chce přinášet informace o realizovaných projektech i studiích, a představovat tak nové stavby domácí i zahraniční scény. Současně chce reflektovat architekturu i teoreticky, avizuje texty s přesahem do estetiky, sociologie či ekologie.

Garantem kvality nového časopiseckého projektu by mohla být redakční rada časopisu. V té sedí například historik architektuty Kenneth Frampton či věhlasná architekta Eva Jiřičná a několik dalších českých architektů a odborníků. Redakční rada se má aktuálně obměňovat v souvislosti s tématy jednotlivých čísel.

 

Právě se děje

Další zprávy