České herečky byly oceněny v Caracasu

RiK, ČTK
21. 12. 2005 12:00
Praha - Cenu poroty za nejlepší ženské představení získaly na mezinárodním festivalu v Caracasu české autorky a interpretky divadelní inscenace Mezzo.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Profimédia

Soubor Secondhand Woman uspěl v konkurenci 27 představení z 18 zemí a získal pozvání na další významné mezinárodní festivaly v Latinské Americe, řekla dnes Jana Návratová z Divadelního ústavu.

Hostování se konalo v rámci projektu Sezona českého divadla v Latinské Americe - Teatro.cz , který Divadelní ústav organizuje. Soubor Secondhand Woman, který vytvořily Daniela Voráčková, Halka Třešňáková, Petra Lustigová, Stefanie Thorsová a Helene Kvintová, vystoupil na festivalu Fiesta 2005! v Caracasu počátkem prosince. Teprve po návratu se dozvěděly, že dostaly cenu, uvedla Návratová.

Ocenění představení Mezzo završilo dvouleté inscenování tohoto díla pohybujícího se mezi kabaretem, výtvarným a pohybovým divadlem a improvizací. Na konci listopadu mělo pražskou derniéru v divadle Alfred ve dvoře.

Mezzo je autorským představením, autentickou revuí o životě žen po třicítce. Inscenace vznikala na základě mnoha otázek, které jsou úzce spojeny se současným chápáním, předsudky, tendencemi i představami o identitě mladých žen ve společnosti.

Projekt Mezzo vznikl za podpory ministerstva kultury, Nadace Život umělce a společnosti MOTUS. Hostování ve Venezuele podpořilo město Praha.

 

Právě se děje

Další zprávy