Autorskou pohádku uvedou v Olomouci

RiK, ČTK
15. 12. 2005 11:00
Olomouc - Pohádku o králi, královně, jejich nezbedné dcerušce a zakletém princi z dob, kdy ještě nebyly mobilní telefony, nabízí dětským divákům olomoucké divadlo Tramtarie.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Profimédia

Jde o druhou premiéru souboru v letošní sezoně. Autorem pohádky O princezně Esemesce první je Vladislav Kracík, který se spolu s Petrou Němečkovou ujal režie. Titul navazuje na úspěšné uvedení Čertovské a Doktorské pohádky z předchozích sezon.

"Pohádka chce upoutat dnešního malého diváka moderní formou, která je založena na rychlém, takřka televizním střihu či využívání multimédií, -například projekce. Z hlediska obsahu se však snaží zachovávat poetiku klasických českých pohádek s laskavých humorem a mravním ponaučením," řekla dnes ředitelka Tramtarie Petra Němečková. Menší scéna podle ní umožňuje výrazný kontakt s publikem, čímž se stává inscenace živou a komunikativní.

Všechny složky pohádkové inscenace jsou ryze autorské, vytvořené přímo pro soubor divadla Tramtarie. Premiéra se uskuteční v neděli v Divadle hudby.

Divadlo Tramtárie působilo loni v divadle v místní části Hodolany. Kvůli nedostatku financí ji však opustilo a nyní se spojilo s Divadlem hudby v centru města.

 

Právě se děje

Další zprávy