Suzanne Vega tu nakonec DVD netočila

ČTK, kul
19. 7. 2006 22:42
Praha - Suzanne Vega hrála spokojeným divákům v Praze. Nikdo jiný však neuvidí, jak její hity v komorním provedení Státní opera přijala.

Americká písničkářka, jež v Česku koncertuje pravidelně,  původně chtěla ze středečního vystoupení pořídit záznam pro chystané koncertní album a DVD. Krátce před začátkem však od toho upustila kvůli nevyřešené otázce autorských práv po nedávné změně gramofonové firmy.

Nijak se to ale nepodepsalo na atmosféře koncertu, na němž vystoupila pouze s akustickou kytarou a podporou jediného hudebníka, baskytaristy Michaela Visceglii. Téměř zaplněnému sálu zahrála v tomto složení především řadu starších hitů, ale představila i novinky ze svého připravovaného alba, jež hodlá vydat na jaře příštího roku.

Infobox

 

Na úvod zpěvačka s kšiltovkou na hlavě zazpívala přes dvacet let starou píseň Marlene On The Wall ze svého debutového alba; poté s úklonou k publiku smekla a pokračovala dalšími hity Small Blue Thing a When Heroes Go Down. Pak si na několik písní vystačila sama.

Po návratu spoluhráče jí v písni (I'll Never Be) Your Maggie May selhal hlas; hbitě však nedostatek zamluvila. Lidé si ostatně na málo komunikace mezi jevištěm a hledištěm rozhodně nemohli stěžovat, pár slov k nim Vega prohodila snad po každé písni. Dokonce si nechala z publika poradit i to, jakou píseň přidat.

Uprostřed koncertu zpěvačka na několik písní odložila kytaru a naopak se nechala se doprovázet pouze basou. Ve finálovém hitu Tom's Diner jí pak doprovod podle Viscegliova dirigování tleskáním a mručením obstaralo zase publikum. Očividně spokojená zpěvačka je poté odměnila třemi přídavky.

 

Právě se děje

Další zprávy