Sting vyrazí na turné. Také na Slovensko

ČTK
1. 3. 2006 21:00
Bratislava - Britský zpěvák Sting vystoupí 21. června na bratislavském fotbalovém stadionu Artmedie.

Sting se tak do Bratislavy vrátí po šesti letech v rámci svého aktuálního turné Broken Music Tour. Zpěvák má přivézt také speciálního hosta, jeho jméno však zatím nezveřejnil.

"Ano, koncert je potvrzený. Bude to rockový koncert. Sting do Bratislavy přijede jen se čtyřmi hudebníky - baskytara, dvě kytary a bicí. Víc zatím nevíme," řekla Zuzana Habodászová z pořadatelské agentury.

Broken Music Tour má podle Stingovy oficiální internetové stránky začít 23. dubna na jazzovém festivalu v Tobagu, pak bude pokračovat přes americké Las Vegas do Evropy. Zde Sting vystoupí kromě Slovenska také v Portugalsku, na Maltě, v Nizozemsku, Belgii, Německu, Norsku, Švédsku, Finsku a v Rusku, v jehož metropoli Moskvě turné skončí 26. července.

Naposledy a zároveň poprvé koncertoval Sting na Slovensku v roce 2000. V Praze Sting hrál již pětkrát, naposledy v listopadu 2004.

Sting, vlastním jménem Gordon Matthew Sumner, se narodil 2. října 1951 v Newcastlu. Svou hudební kariéru odstartoval s dnes již legendární skupinou The Police. Sólovou dráhu zahájil v roce 1985 vydáním alba The Dream Of The Blue Turtles. Následovaly další desky, mimo jiné The Soul Cages (1991), Brand New Day (1999) a zatím poslední Sacred Love (2003).

 

Právě se děje

Další zprávy