Stallone odmítl post v Trumpově administrativě. Raději se budu věnovat veteránům, řekl

mad
19. 12. 2016 15:51
Stallonovi nabídka postu v kulturní grantové agentuře od budoucího amerického prezidenta lichotí, ale raději se bude věnovat veteránům a jejich problémům po návratu z vojenských operací.
Stallone
Stallone | Foto: Reuters

Donald Trump se nechal slyšet, že zvažuje nabídnout post v kultuře herci Sylvesteru Stallonemu, napsal minulý týden web deníku The Independent.

Spekulace uváděly, že jde pravděpodobně o ředitelské místo v nezávislé grantové agentuře National Endowment for the Arts, která podporuje umělecké organizace.

K možné nabídce Stallone ve svém prohlášení uvedl, že mu zalichotila, ale má jiné plány: "Domnívám se, že mohu být víc platný tím, že upozorním národ na vracející se vojenský personál, aby nalezl placené zaměstnání, vhodné bydlení a finanční pomoc." Dodal, že tito "hrdinové si to zaslouží".

Stallone není jen známý z filmových sérií Rocky či Rambo, připomíná server BBC. Vytvořil stovky uměleckých děl, které se loni vystavovaly v Muzeu moderního umění ve francouzském Nice.

V roce 2013 vystavoval v ruském muzeu v Petrohradě, kde při zahájení výstavy prohlásil, že kdyby se mohl rozhodnout znovu, raději by maloval, než hrál: "Myslím, že jsem lepší malíř než herec," řekl tehdy.

Stallone před vstupem do herecké branže studoval umění, uzavírá BBC.

 

Právě se děje

Další zprávy