Smrtonosný Willis dostane hackery

4. 8. 2006 10:00
Los Angeles - Bruce Willis stárne. Už nehoní zločince jako dřív, a tak v připravovaném čtvrtém díle Smrtonosné pasti zasedne k počítači.

Willis opět ožije coby newyorský policista John McClane. Jenže to vypadá, americká hvězda nemá tolik sil jako před osmnácti lety, kdy vznikl první díl veleúspěšné série Smrtonosná past, a raději se vrhne do virtuálního světa a políčí si na síť internetových teroristů.

Asi proto se tvůrci před pár dny také rozhodli, že původní název Die Hard 4.0 raději změní na Die Hard: Reset. Některé zlé jazyky dodávají, že název je to nadmíru nudný, a doufají, že film bude mnohem lepší.

Už jsou o něm známy některé další podrobnosti. Po boku Willise si zahraje Justin Long - známý ze snímku Hele kámo, kdo tu vaří? - a ztvární zkušeného hackera, který bude McClanovi pomáhat v boji proti záporňákům. "Americká premiéra bude 29. června příštího roku," potvrdil datum distributor.

Foto: http://www.brucewillis.com/

Do režisérského křesla usedne Len Wiseman, který debutoval hororem Underworld, na který  navázal pokračováním Underworld: Evolution. Jedním ze spoluautorů scénáře je Doug Richarson, jenž pro Bruce Willise napsal už Smrtonosnou past 2 a film Rukojmí.

První díl Pasti, který Willise vynesl do víru slávy, byl natočen v roce 1988 a Willis v něm bojoval s teroristy v mrakodrapu, v druhém pokračování dokazoval svoje síly na zmrzlém letišti a ve třetím  zachraňoval rovnou celé město.

Od klasických akčních hrdinů se Willis už nedávno odklonil i jako stárnoucí policista v thrilleru 16 Bloků. A před pár týdny vpustil do světa přání, že by rád převedl do filmového zpracování seriál Měsíční svit, který ho kdysi vynesl do světla divácké pozornosti. Zatím však hledá vhodného režiséra a studio, jež by se snímku ujalo.

 

Právě se děje

Další zprávy