Politickým náměstkem ministra kultury se stane Pirát Ondřej Chrást

ČTK ČTK
13. 1. 2022 15:54
Politickým náměstkem ministra kultury se stane Pirát Ondřej Chrást

Zastupitel Prahy 6 a člen České pirátské strany Ondřej Chrást se tento pátek stane politickým náměstkem ministra kultury Martina Baxy z ODS. Oznámil to tiskový odbor úřadu.

Chrást působí jako projektový manažer v oblasti kultury a vzdělávání. Narodil se roku 1980, pochází z Františkových Lázní. Vystudoval psychosociální studia a teologii na Univerzitě Karlově, teď dělá doktorát na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze na katedře Arts management.

V Praze 6 je zastupitelem, předsedou klubu Pirátů, členem komise strategického rozvoje, kulturní komise a výboru pro výchovu a vzdělávání. Na magistrátu zasedá v komisi pro koordinaci neinvestičních aktivit ve veřejných prostranstvích na území Pražské památkové rezervace. Na částečný úvazek působí jako asistent pirátské poslankyně Lenky Kozlové. Také je členem dozorčí rady Prague City Tourism a správní rady Nadačního fondu Praha ve filmu. Dále působí v celorepublikových resortních týmech pirátské strany pro školství, kulturu a cestovní ruch.

 

Právě se děje

Další zprávy