Ostatky Marylin Monroe by měly svědčit

ČTK, kiz
19. 11. 2005 11:00
Los Angeles - Zástupce prokurátora v Los Angeles John Miner se snaží přimět úřady, aby daly příkaz k exhumaci ostatků slavné filmové herečky Marilyn Monroe.
Marylin Monroe a Joe DiMaggio si vychutnávají první polibky po svatbě
Marylin Monroe a Joe DiMaggio si vychutnávají první polibky po svatbě | Foto: Profimédia

Chce, aby stále neobjasněnou příčinu její smrti před 40 lety mohly prověřit moderní soudní postupy. Smrt Marylin Monroe provází řada nejasností a tajemství. Podle některých náznaků měli herečku zavraždit vysoce postavení vládní agenti, aby zakryli skandál kolem jejího milostného románku s tehdejším americkým prezidentem Johnem F. Kennedym.

Miner se drží teze, že Marylin zemřela po smrtící injekci. Je přesvědčen, že nynější soudní věda je na takové úrovni, že může odhalit, jak a možná i proč herečka zemřela. V rozhovoru pro magazín Playboy Miner trvá na tom, že je nutné obnovit "vyšetřování, při němž budou lidé svědčit pod přísahou a při němž budou posouzeny všechny nesrovnalosti a nezodpovězené otázky".

"Požádám o exhumaci ostatků, abych se pokusil zjistit, zda se uchovalo dostatečné množství tkáně tračníku, která by se dala prověřit plynovou chromatografií. Pokud by tato metoda prokázala, že tkáň byla vystavena barbiturátům, získá se alespoň jedna odpověď - že Marylin Monroe někdo zabil," míní Miner.

"Nemyslím, že by se vůbec někdy podařilo zjistit vrahovu totožnost. Získáme ale správnou diagnózu a Monroe nebude mít to věčné znamení člověka, který si vzal život sám," řekl magazínu prokurátor.

 

Právě se děje

Další zprávy