Nastává podzim, televizní sklizeň diváků

Jitka Gráfová
1. 9. 2006 0:00
Praha - Bitva to bude lítá. Rubešovi proti gynekologům, letušky proti pojišťovákům. A všichni za štěstí a vyšší sledovanost.
Foto: Archiv TV Nova

Seriály jsou hlavním trumfem tuzemských televizí v právě startujícím podzimním boji o diváky. Zezadu je podpoří reality show.

Nova už v úterý s předstihem nasadila třetí řadu úspěšného seriálu Ordinace v růžové zahradě. A prý to byl nejsledovanější pořad prázdnin, viděly ho dva miliony lidí.

Foto: TV Prima

Nova už rozjíždí i další osvědčený pořad - denní seriál Ulice. Dnes večer v hlavním vysílacím čase nasadí pilotní díl, pak se vrátí do obvyklého podvečerního času.

Neděle budou odteď na největší komerční stanici patřit zahraničnímu hitu Ztraceni, v němž čtyřicet osm cestujících přežije havárii letadla a ocitne se na ostrově uprostřed oceánu.

Ve všední dny pak vypukne přímý střet konkurenčních pořadů a stanic. Vždy v pondělí a ve středu Pojišťovna štěstí na Nově proti novému Letišti z Primy; v úterý a ve čtvrtek pak Prima nasadí Rodinná pouta a konkurenční Nova zmíněnou Ordinaci v růžové zahradě.

Infobox
Autor fotografie: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Veřejnoprávní Horákovi

Česká televize si ve středu přisadí s Horákovými a od října v pondělí i s hokejovou Poslední sezonou; zatím to bude v první pracovní den jistit opakování seriálu Záchranáři.

Pojišťovna štěstí startuje 4. září opakováním první řady, jejíž premiéru sledovalo rekordních tři a půl milionu diváků - víc než Nemocnici na kraji města po dvaceti letech. Od října naváže třináct premiérových dílů druhé řady.

Veřejnoprávní Horákovi jsou prý kombinací amerického Step by step a českého S tebou mě baví svět. Rodinný seriál si nechala ČT vyrobit na klíč. On má děti z předcházejícího manželství, ona taky; a nyní budou žít všichni dohromady v jednom domě.

Zoufalé hospodyňky
Zoufalé hospodyňky | Foto: Wikipedia

Dokonalé, ale zoufalé

Čtvrtek by mohl slibovat aspoň kvalitní zábavu. Z Británie přicházejí na Českou televizi  Podfukáři, partička podvodníků, která hraje vysokou hru a specializuje se na odlehčování peněženek těm, kteří jich mají "nezaslouženě mnoho".

Ještě populárnější je v zahraničí seriál Zoufalé manželky, který Prima nasadí v pondělí - vždy po své nové vlajkové lodi, seriálu Letiště. Čtyřka dokonalých žen z dokonalých rodin, které leccos schovávají za spořádanou fasádou, posbírala v Americe spoustu cen i diváků.

Páteční večery sázejí spíše na filmy, sobotní večery na Primě budou patřit reality show Trosečník, den nato se na Nově objeví uchazeči o další českou SuperStar.

 

Právě se děje

Další zprávy