Pojišťovna 2 je hotová. Psal ji i život

Jitka Gráfová
23. 6. 2006 22:00
Praha - Novácká Pojišťovna štěstí 2 hlásí Dotočeno. Ještě se ale neví, kdy se nové příběhy populárního seriálu dostanou k divákům.
Foto: TV NOVA

Natáčení trvalo přesně rok a jeden den a natáčelo se chronologicky. Každý kalendářní měsíc v seriálu, jehož děj se odehrává během jednoho roku, tedy odpovídá reálnému měsíci ve skutečnosti.

"Strávili jsme spolu rok a musím říct, že mám pocit, jako bychom začali včera, tak rychle to uteklo. Bylo to příjemné natáčení, bez konfliktů a vlastně velmi snadné, protože jsem byl obklopen samými profesionály. Všem vám moc děkuju," prohlásil po poslední klapce režisér Jiří Adamec.

A kdy se seriál dostane ne televizní obrazovky? "O termínu není ještě rozhodnuto," uvedla pro deník Aktuálně.cz mluvčí televize Veronika Šmítková.

Poslední scéna vznikla v pronajatém bytě blízko pražské Akademie výtvarných umění, který se stal je seriálovým sídlem Kateřiny Brožové alias rozvedené paní Dagmar. A když padla poslední klapka, přišel na řadu slavnostní přípitek.

Foto z poslední klapky
Foto z poslední klapky | Foto: TV NOVA

Nové příběhy se budou točit právě kolem Brožové. Po rozchodu s manželem nejprve zůstává její postava v novém domě jen s dcerou Karolínou a paní Kekulovou.  "Cesta za láskou ji mění, stává se pokornější, skromnější. Seriálová Dagmar získává novou příležitost. A je to i nová příležitost pro Kateřinu Brožovou," slibují tvůrci.

Ve druhé řadě seriálu se prý diváci setkají se všemi oblíbenými postavami z řady první. Navíc přibudou dva zásadní nové hrdinové  pana Krása a jeho dcera Edina.

Chybět nebude oblíbená postava Anny v podání Aleny Antalové. Herečka začala natáčet druhou řadu v pátém měsíci těhotenství.

Foto z poslední klapky
Foto z poslední klapky | Foto: TV NOVA

"Scenáristka Eva Papoušková upravila už napsané díly tak, že se v nich propojuje život fiktivní hrdinky s reálným životem herečky. Anně a Tomášovi se narodí holčička," uvedla mluvčí.

Pojišťovna štěstí se stala nejsledovanějším seriálem od zahájení peoplemetrového měření v roce 1997. Sledovanost v nejširší cílové skupině dosáhla v průměru za 13 dílů hodnoty 3,538 milionu diváků - s rekordním posledním dílem, který sledovalo 4,118 milionu diváků.

První řada Pojišťovny štěstí také získala Cenu Anno 2004, cenu TýTý za seriál roku 2004 a absolutní cenu TýTý 2004.

 

Právě se děje

Další zprávy