Narnie zaujala první místo návštěvnosti

čtk
10. 1. 2006 10:00
Praha - Americký snímek Letopisy Narnie s podtitulem Lev, čarodějnice a skříň zaujal hned po premiéře místo v čele žebříčku nejnavštěvovanějších filmů českých kin.
Počítačový lev Aslan z Narnie
Počítačový lev Aslan z Narnie | Foto: Falcon

O víkendu ho podle informací Unie filmových distributorů zhlédlo 44.552 diváků, kteří ve dvaceti kinosálech nechali 5,3 milionu korun.

Na druhém a třetím místě skončily Harry Potter s podtitulem Ohnivý pohár a nová verze King Konga. Další příběhy malého kouzelníka zhlédlo v Česku už přes půl milionu diváků, na tržbách tento snímek vydělal čtyřiapadesát milionů korun.

Ve druhé polovině první desítky se podle unie distributorů umístily tři domácí tituly - celovečerní debut režisérů Pavla Göbla a Romana Švejdy s názvem Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí, pohádka Jiřího Stracha Anděl páně a celovečerní debut britského režiséra a scenáristy Steena Agra. Má název Sklapni a zastřel mě a vznikl v britsko-české koprodukci.

Na patnáctém místě je Štěstí Bohdana Slámy, které se v žebříčku drží už sedmnáct týdnů. Mezinárodně ceněný snímek má zatím na kontě přes 170.000 diváků. Závěr druhé desítky patří Švankmajerovu Šílení a česko-finskému debutu režiséra Julia Ševčíka Restart.

 

Právě se děje

Další zprávy