Michael Jackson se vrátil. S rozpaky

kul, Reuters, BBC, ČTK
16. 11. 2006 10:30
Londýn - Poprvé od chvíle, kdy byl osvobozen od nařčení ze zneužívání malých chlapců, se bývalý popový král ukázal na pódiu.
Foto: Reuters

Stalo se tak v noci na dnešek v Londýně, kde na galavečeru World Music Awards převzal Diamantovou desku a se sborem zpíval kousek slavné charitativní písně We Are The World.

Fanoušci ovšem byli zklamaní: nejenže nedošlo na původně ohlášený hit Thriller, ale ani We Are The World nezazněla celá. V půlce písně vypadl zvuk a jak agentury uvádějí, hlas osmačtyřicetiletého zpěváka nebyl pevný jako dříve. Mezi lidi v sále ještě Jackson hodil černé sako, s fanoušky, kteří na něho venku před hotelem čekali několik hodin, se však nesetkal. 

Rozpaky to jsou o to větší, že Jackson chce svoji kariéru oživit a po soudních tahanicích o majetek i obvinění z pederastie hodlá příští rok vydat nové album. S písní na veřejnosti vystoupil naposledy loni v červnu, Británie si ho pamatuje z roku 1996.

Zasloužených poct se popovému králi ale dostalo. Zpěvačka Beyonce Knowles, která ho na pódium uvedla, na jeho adresu poznamenala: "Nebýt Michaela Jacksona, nikdy bych nebyla zpěvačkou."

Foto: Reuters

Dimantovou desku, udělovanou interpretům za víc než 100 milionů prodaných nahrávek, pak Jackson převzal při ovacích vestoje a divákům děkoval tradičními slovy "Miluji vás. Bůh vyslyšel má přání."

Mezi dalšími oceněnými World Music Awards, o nichž rozhodují především vydavatelé na základě komerčních úspěchů, je Nelly Furtado (kategorie pop/rock), skupina Nickelback (rocková kapela), Beyonce (nejlepší r´n´b), Kanye West (rap/hip-hop) a James Blunt (nejlepší nováček).

 

Právě se děje

Další zprávy