Kladenské divadlo změnilo vedení, Krafka a Slánský skončili

ČTK ČTK
16. 8. 2024 7:42
Kladenské divadlo změnilo vedení, Krafka a Slánský skončili

Kladenské divadlo povede dlouholetý člen souboru Tomáš V. Hron, uměleckým šéfem se stal Michal Maléř. Nahrazují Jana Krafku a Jaroslava Slánského, kteří ve vedoucích pozicích působili s roční pauzou od roku 2016. O změně tento týden informoval mluvčí radnice Vít Heral.

Krafka skončil ve funkci ze zdravotních důvodů, v souboru bude dál hrát. Slánského odvolala valná hromada divadla na začátku léta.

"Nastal čas na oživení a změny, což je po tak dlouhé době běžné a některé vnitřní procesy v divadle přestaly fungovat tak, jak měl," tvrdí primátor Milan Volf zvolený za hnutí Volba pro Kladno. "Nové vedení má za úkol navrátit do kladenského divadla euforii z let 2016 a 2017, kdy jsme prožili jedinečné dvě sezony plné pozitivních emocí, pohody a skvělých titulů, které do divadla přitáhly širokou veřejnost," dodává.

Dramaturgický plán nadcházející sezony zveřejní nové vedení postupně. "Je to pro nás oba velká výzva a věříme, že za ta léta hraní si s kladenskými diváky už dobře rozumíme, a také proto jim budeme umět s citem nabídnout tituly, které je v hojném počtu přivedou do hlediště," vzkazují Hron a Maléř.

Jihlavský rodák Hron je stálým členem souboru posledních osm let a ztvárnil tu mnoho rolí, stejně jako Maléř pocházející z Nového Jičína. "Oba jsou tu doma, mají k našemu divadlu vztah a silné pouto. Jsem přesvědčený, že pod jejich vedením půjde divadlo nahoru a dokáže oslovit široké spektrum diváků. Po zkušenostech z minulých let jsme také zasáhli do organizační struktury, která oběma umožní větší umělecký rozsah," doplňuje primátor Volf.

 

Právě se děje

Další zprávy