Joni Mitchell vrátila svou hudbu na Spotify

Kultura Kultura
23. 3. 2024 8:10
Joni Mitchell vrátila svou hudbu na Spotify

Kanadská písničkářka Joni Mitchell vrátila svou hudbu na platformu Spotify. Podle britského deníku Guardian se tak stalo více než dva roky poté, co ji odtamtud odstranila po vzoru svého krajana, rockera Neila Younga. Tomu se nelíbilo, že Spotify šíří podcast populárního moderátora Joea Rogana, jenž si v době pandemie pozval kromě jiných odpůrce očkování proti koronaviru.

Minulý měsíc se ale Young na Spotify vrátil, když Rogan začal nabízet svůj podcast také přes konkurenční platformy Apple Podcasts, YouTube a Amazon Music. "Kdybych opustil i Apple a Amazon, moje hudba už by nestreamovala skoro nikde, takže jsem se rozhodl vrátit na Spotify," vysvětlil.

Nyní totéž bez bližšího vysvětlení učinila Joni Mitchell. Osmdesátiletá držitelka deseti cen Grammy, jejíž alba jako Blue, Court and Spark nebo Mingus už jsou nyní opět dostupná na Spotify, momentálně zažívá comeback. V červenci 2022 poprvé po dvou dekádách vystoupila naživo, a to na Newportském folkovém festivalu. Zatím naposledy účinkovala minulý měsíc na předávání Grammy a tento týden na udílení Gershwinovy ceny. V říjnu má naplánované dva koncerty v amfiteátru The Hollywood Bowl, kde se představí po boku přátel v čele s písničkářkou Brandi Carlile.

 

Právě se děje

Další zprávy