Janák začal natáčet Ro(c)k podvraťáků

ČTK, Hej
23. 3. 2006 17:30
Praha - Další komedie Karla Janáka má být méně teenagerská než jeho hity Snowboarďáci a Rafťáci.

Filmování dnes začalo záběry z tiskárny s jedním z hlavních hrdinů, kterého představuje herec Martin Písařík. Další role svěřil režisér Michalu Beranovi a dvojici teenagerů Vojtěchu Kotkovi a Jiřímu Mádlovi, kteří si zahráli v jeho dvou diváckých hitech.

"Původně jsem je nezamýšlel obsadit, ale pak jsem si uvědomil, že jim tím můžu pomoct. Většina lidí Kotka s Mádlem zaškatulkovala do dvojice komiků, což není úplně šťastné - protože když herec nedostává individuální role, trápí se a pro jejich herecký vývoj je to komplikované. Pomůžu jim dostat se z té škatulky ven," vysvětlil Karel Janák svůj záměr.

Hlavními hrdiny filmu jsou čtyři členové kapely Podvraťáci. Jsou - jak jinak - mladí, drzí a bez peněz. Mají kapelu, plány a šanci, ale nemají nástroje. Potřebují finance, a to hned. Taková je stručná charakteristika snímku situovaného do lehce gangsterského prostředí.

Téma problémů se začínající rockovou kapelou i osoba Martina Písaříka přibližují film neúspěšnému seriálovému projektu Bazén televize Prima. Ale Janák určitě ví, jak si najít víc příznivců. Natáčet se bude čtyřicet dnů; premiéru by měl film mít už 2. listopadu.

 

Právě se děje

Další zprávy