Zpěvák kapely Linkin Park spáchal sebevraždu, Chesteru Benningtonovi bylo 41 let

Chester Bennington - poslední koncert Linkin Park v Praze
Hlavní hvězdy večera Linkin Park se navzdory špatné nové desce představily v perfektní formě.
Foto: Čestmír Jíra
Kultura ČTK Kultura, ČTK
Aktualizováno 20. 7. 2017 21:43
Lídr rockové skupiny Linkin Park se ve čtvrtek oběsil ve svém domě v Kalifornii. Informaci přinesl jako první web TMZ, podle kterého Chester Bennington bojoval s depresemi. Úmrtí rockera potvrdil na místě koroner z Los Angeles. Zpěvák se narodil v březnu 1976 v Phoenixu v americkém státě Arizona, bylo mu 41 let. Kapela hrála naposledy v Praze letos v červnu, kdy promovala svoji poslední desku One More Light.

Los Angeles - Chester Bennington, zpěvák americké rockové kapely Linkin Park, se oběsil. Informoval o tom zpravodajský server TMZ. Mluvčí losangeleského úřadu soudního lékařství Brian Elias potvrdil, že případ je vyšetřován jako zjevná sebevražda. Ještě minulý měsíc zpěvák vystupoval v Praze.

Sebevraždu Bennington spáchal v soukromé rezidenci na poloostrově Palos Verdes u Los Angeles. Podle vyšetřovatelů bylo tělo 41letého hudebníka nalezeno ve čtvrtek před 9:00 místního času (18:00 SELČ). Bennington po sobě zanechal šest dětí, které měl se dvěma ženami.

Problémy s drogami a alkoholem

Tiskové agentury připomínají, že zpěvák v různých etapách svého života bojoval s drogami a alkoholem. Už v minulosti prý hovořil o tom, že uvažoval o sebevraždě, protože byl jako chlapec zneužíván starším mužem.

Bennington byl přítelem někdejšího frontmana kapely Soundgarden Chrise Cornella, který se oběsil v květnu a dnes by oslavil 53. narozeniny. Na jeho pohřbu zazpíval Bennington píseň Hallelujah Leonarda Cohena.

V České republice vystupoval se skupinou naposledy minulý měsíc, kdy koncertem Linkin Park, jedné z nejoblíbenějších kapel žánru, vyvrcholil v Praze-Letňanech festival Aerodrome.

Skupina Linkin Park prodala miliony alb s hudbou, která je směsicí tvrdého rocku, hip hopu a rapu. Jenom svého debutového alba Hybrid Theory z roku 2000 prodala deset milionů kopií. Další čtyři miliony fanoušků si pořídily multiplatinovou kolekci Meteora z roku 2003. Své poslední album One More Light, které je podle některých fanoušku kapely příliš popové, vydali Linkin Park v květnu.

Bennington byl v letech 2013 až 2015 také zpěvákem americké grungeové skupiny Stone Temple Pilots.

Zpěvák Linkin Park se oběsil. Chester Bennington už v minulosti o sebevraždě uvažoval. | Video: Reuters
 

Právě se děje

Další zprávy