Zemřel zpěvák Arnošt Pátek, hvězda 80. let

Kultura ČTK Kultura, ČTK, Red Kul
15. 4. 2009 11:20
Příčina není známá, případem se zabývá policie
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Zemřel zpěvák a hvězda pop-music 80. let Arnošt Pátek, který šest let bojoval s rakovinou. Kdy zemřel a co bylo příčinou úmrtí, ale není zatím jasné, uvedl deník Aha! s odvoláním na Pátkova syna Tomáše.

Čtyřiapadesátiletého Pátka našla v jeho bytě v neděli 12. dubna jeho sestra. Kdy přesně zemřel, určí pitva, stejně tak i přesnou příčinu úmrtí. Případem se zabývá podle listu i policie, která zatím nevyloučila ani cizí zavinění.

"Myslíme si, že ho nezabila rakovina, ale spíše to mohl být hypoglykemický záchvat nebo srdce. Možná, že byla příčinou právě jeho silná cukrovka," řekl Pátkův syn. Pohřeb by měl být příští týden.

Pátek, vlastním jménem Arnošt Piaček, od poloviny 80. let koncertoval s Michalem Davidem a  Ivetou Bartošovou;  na sklonku 80. let i se skupinou Kroky Františka Janečka a s Pavlem Horňákem. Mezi jeho největší hity patří Poslední prázdniny, Sny o tygří lady, Boxer nebo Zvonky v hlavě.

Lékaři Pátkovi před šesti lety diagnostikovali zhoubný nádor, kvůli kterému přišel o část obličeje. Podle deníku žil pod hranicí chudoby v bytě na Smíchově.

Kromě jeho dvou sester a syna z prvního manželství mu pomáhal jeho bývalý kapelník Petr Hannig: v posledních letech zapomenutému zpěvákovi v reedici vydal jeho staré hity a finančně jej podporoval.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy