Vraždící Jack dnes rozpáře první oběť

gra
27. 2. 2007 12:28
Praha - V pražském Divadle Kalich má premiéru muzikál Jack Rozparovač. Už týden před premiérou hlásili pořadatelé 50 tisíc prodaných lístků. UVNITŘ: AUDIO UKÁZKA
Jack Rozparovač, muzikál
Jack Rozparovač, muzikál | Foto: Divadlo Kalich

Nepolapený vrah v roce 1888 v londýnské čtvrti Whitechapel zabil pět žen a nikdy nebyl dopaden. V Kalichu střídá muzikál Daniela Landy Tajemství, který měl derniéru začátkem měsíce.

Jack Rozparovač pochází z dílny Vaša Patejdla; je jeho čtvrtým muzikálem, ale v Česku je to premiéra nekdějšího člena skupiny Elán, který autorsky stojí za spoustu jejích hitů.

Scéna, kterou navrhl Šimon Caban, diváka uvede do Londýna konce 19. století.  Dojem uliček křivolaké čtvrti Whitechapel pomáhají vyvolat točny.

Muzikál vypráví o dvou podobách lásky. Tu sesterskou Jack Rozparovač osudově rozdělil; tu mileneckou prý nejzáhadnější postava v dějinách kriminalistiky spojila. Autoři prý vyprávějí o nejtěžším boji, který člověk vede sám se sebou, ale především o velké oběti pro velkou lásku.

Jack Rozparovač, muzikál
Jack Rozparovač, muzikál | Foto: Divadlo Kalich

  • Reportáž ze křtu CD Jacka Rozparovače najdete ZDE 

Na dnešní premiéře se představí Jiří Langmajer, Zdeněk Podhůrský, Roman Vojtek, Daniela Šinkorová a Sabina Laurinová.

Roli Elizabeth ztvární zpěvačka Hana Zagorová, která tak vůbec poprvé vystoupí v muzikálu. "Moc se těším. Když jsem zvažovala nabídku, přesvědčilo mě divadlo Kalich s dobrým jménem i celý soubor," řekla už dřív.

Druhá premiéra se uskuteční zítra a objeví se v ní Filip Blažek, Vladimír Marek, Michaela Kuklová, Roman Vojtek, Ivana Jirešová, Hana Zagorová, Henrich Šiška, Richard Tesařík.

Autorem libreta muzikálu je Ivan Hejna, texty k písním napsal Eduard Krečmar. Choreografem je Pavel Strouhal, jenž spolupracoval například na Cats.
 
Výprava je dílem vyhlášené dvojice Simona Rybáková - Šimon Caban, která už v Divadle Kalich vypravila inscenace Galileo, Baronky a Hamlet.

 

Právě se děje

Další zprávy