Spider-Man od U2 zazpívá na Broadwayi

kul, Reuters, BBC
20. 4. 2007 15:30
Bono a The Edge připravují muzikálovou adaptaci komiksu
Bono
Bono | Foto: Reuters

New York - Do muzikálového ráje uprostřed americké metropole chtějí vstoupit noví pozemšťané. Bono a The Edge z kapely U2 chystají muzikál Spider-Man.

Budou se přitom inspirovat původním komiksovým zpracováním a režisérkou show má být Julie Taymor, která za inscenování Lvího krále dostala prestižní cenu Tony.

Datum premiéry ještě není stanovené, zatím se hledá ideální obsazení včetně hlavních rolí Petera Parkera a Mary Jane Watsonové. Rozpočet by měl dosáhnout částky, kterou mají všechny velké broadwayské produkce, tedy nejméně 15 milionů dolarů. 

Zpráva byla uveřejněna pár dní před newyorskou premiérou třetího Spider-Mana, největšího snímku první poloviny letošního roku, který ovládne domovské město na celý týden. Předchozí díly pavoučího muže už vydělaly 1,6 miliardy dolarů a mladík s nadpřirozenými schopnostmi se stal nejúspěšnějším superhrdinou současnosti.

Foto: Aktuálně.cz

Ve spojení s jednou z největších rockových kapel světa nemůže být chystaná show pro muzikálové producenty šlápnutím vedle.

Bono a The Edge s jevištěm už zkušenost mají, pro londýnskou Royal Shakespeare Company napsali písně k inscenaci Mechanického pomeranče.
 
Doprovodnou píseň Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me složili pro film Batman navždy, přispěli na soundtrack k Mission: Impossilble i Million Dollar Hotel, jenž se natočil na Bonův námět.

Za velký hit Golden Eye ze stejnojmenné bondovky Tina Turner také děkovala do Irska - málokdo ví, že ústřední píseň pochází právě z dílny Bona a The Edge, která teď bude mít hodně práce. Nesmí se jako moucha zaplést do lepkavých pavučin, ale naopak vychytat ty správné písně.

 

Právě se děje

Další zprávy