Rockoví Eagles vylétají po 30 letech

kul, Reuters
31. 1. 2007 14:30
Los Angeles - Skupina Eagles, jejíž hit Hotel California patří k rockové klasice sedmdesátých let, se sešla znovu ve studiu.

Don Henley, jeden ze zakladatelů jihokalifornské kapely, prozradil, že spolu s bývalými spoluhráči pracuje na albu, které bude po bezmála třiceti letech úplnou novinkou.

"Jestli se navzájem nepozabíjíme, mělo by být venku za dva tři měsíce," řekl Henley na koncertě v MGM Grand Garden Arena v Las Vegas. Jeho manažer ale další podrobnosti nechtěl komentovat.

Foto: www.eaglesband.com

Eagles na pulty obchodů naposledy dodali album The Long Run, které obsahovalo singl Heartache Tonight; ale to se psal rok 1979. Mezi fanoušky tak hlavně zůstává opečovávaná ještě o tři roky starší kolekce největších hitů kapely, kde si můžou vychutnat tóny písní Peaceful Easy Feeling, Take It Easy nebo One of These Nights a která byla ve své době nejprodávanější americkou deskou vůbec. Prodalo se jí 23 milionů kopií.

Eagles se oficiálně rozpadli v roce 1982 a každý z členů se pustil do vlastních projektů. V roce 1994 se ve složení Henley, Glenn Frey, Joe Walsh, Timothy Schmit a Don Felder pokusili o comeback, který završili o čtyři roky později vstupem do Rock and Roll Hall of Fame.

Kapela tak následuje další slavná uskupení, která na letošek vyhlásila návrat, ať to jsou Genesis s Phillem Collinsem nebo Police se Stingem v čele. Server BBC těmto "reunionům" věnoval článek, ve kterém za jediný důvod lakonicky označil peníze a diváky ochotné platit za dávku nostalgie.

 

Právě se děje

Další zprávy