Rock´n´rollová síň slávy má pop královnu

kul
11. 3. 2008 15:48
Madonna si odsloužila svých pětadvacet let
Madonnu do Síně slávy doprovodili Iggy Pop a Justin Timberlake
Madonnu do Síně slávy doprovodili Iggy Pop a Justin Timberlake | Foto: Reuters

New York - Popová královna Madonna vstoupila v hale hotelu Waldorf Astoria  do Rock´n´rollové síně slávy a poděkovala za to i svým kritikům, kteří tvrdili, že neumí zpívat a prorokovali jí krátkodechou kariéru jednoho hitu.

Ještě předtím ovšem nastávající padesátnice v černých, bíle lemovaných šatech prohlásila, že se musí vzpamatovat ze všech svých špatných účesů, které viděla na sestřihu své kariéry.

Pak na pódium dorazil Justin Timberlake, aby ji do Síně slávy uvedl. "Na světě je hodně rádoby Madonn, s několika sem dokonce i chodil, ale pravá je jen jedna," prohlásil zpěvák, který se zpěvačkou spolupracoval na její nové desce Hard Candy.

Justin Timberlake dodal ještě spoustu dalších narážek na její minulost.  Stejně jako to už před ceremoniálem udělali recenzenti, kteří namítají, že jej produkce rozhodně nepatří k pojmu rokenrol. P>S Madonnou vstoupili do síně slávy i Leonard Cohen, John Mellencamp a skupiny The Dave Clar Five a The Ventures. 

Čtyřiasedmdesátiletý kanadský písničkář a spisovatel Cohen dorazil ve smokingu a přednesl svůj text k songu k písni Tower of Song. Jeho slavné písně Susanne a Hallelujah ale na cermoniálu zpíval Damien Rice.

Mellencamp zažil největší úspěchy v 80. letech. Podle serveru Českénoviny.cz teď spolu s Neilem Youngem a Willie Nelsonem založil charitu pro americké zemědělce a nedávno požádal pracovníky kampaně republikánského kandidáta prezidentských voleb Johna McCaina, aby na předvolebních shromážděních přestali hrát jeho písně.

Adepty do Síně slávy vybírá okolo šesti stovek odborníků. Podmínkou je, že v hudbě působí nejmíň 25 let.

 

Právě se děje

Další zprávy