Při cirkusové show Pink se tajil dech

mor
14. 12. 2006 14:51
Praha - Pink v Praze předvedla profesionální výkon, při kterém se nešlo nebavit. Byla to velká show,  jen na image rebelky někdy trochu studená.
Foto: čtk

Megaobří spektákl se vším všudy a v pravém smyslu slova začal s hodinovým zpožděním. Na Pink už čekalo deset tisíc lidí - tedy dvojnásobek toho, co před dvěma lety, kdy tu hrála poprvé.

Sterilní Sazka Arena nabídla pohříchu nepříliš rock´n´rollové prostředí, poněkud tísnivou atmosféru ještě umocňoval striktní zákaz kouření a nepříliš přátelsky vypadající rambové z ochranky.

Určitou sterilitou ostatně trpěla i show Pink - prezentuje se jako buřička, ale vše bylo se strojovým chladem seřazené a vyrovnané. Na druhou stranu skvěle připravené. Toho se od české popové hvězdy asi hned tak nedočkáme.

Pink ukázala, že má široký rejstřík výrazů. Jednou se cítí dobře v roli rozbouřené sexy dračice, jindy se stylizuje do nesmělé školačky anebo dámy, která má styl i grácii.

Foto: čtk

Zpěvačka s nagelovaným čírem na pódiu pobíhala v doprovodu čtyř muzikantů, dvou backvokalistek a několika tanečnic. Jejich počet se měnil, každá skladba totiž měla originální choreografii i kostýmy.

Koncert někdy připomínal spíš módní přehlídku, to když Pink téměř každou skladbu měnila svůj outfit.

Jednou se představila v černé jezdecké uniformě, jindy v plavkách anebo holčičích šatičkách. Některá čísla by se neztratila ani v cirkusu - i zkušený kaskadér by musel chvíli cvičit, než by se pustil do toho, co předvadla Pink.

Ledabyle omotaná do dvou dlouhých záclon šplhala bez jištění až ke stropu haly hned při dvou skladbách. To se každému tajil dech.

Foto: čtk

Pink přijela propagovat především poslední album I´m Not Dead. Došlo tak na aktuální hity jako Stupid Girls nebo U & Ur Hand, ale i na klasické kousky Trouble, Family Portrait či Nobody Knows. Pink vzdala hold i 4 Non Blondes, když zahrála cover verzi jejich hitu What´s Up; fanoušci se dočkali i Lady Marmelade z filmového muzikálu Moulin Rouge.

Po hodině a půl hraní přišla řada na potlesk. Na velkých obrazovkách se začal odpočítávat čas, přesně dvě a půl minuty - to kdyby náhodou někdo zapomněl, jak se sluší a patří odměnit Pink za její výkon.

Sto padesát sekund řízeného potlesku, pak dva přídavky. Vše jako podle jízdního řádu. Ačkoliv to celé působilo chvílemi možná odtažitě a Pink by se dalo vytknout i poněkud povrchní a prvoplánovité buřičství, faktem zůstává, že potvrdila svou pověst charismatické a talentované zpěvačky.

 

Právě se děje

Další zprávy