Pohádka pokračuje: Rihanna má hitparádový rekord

mp
24. 7. 2007 12:00
Popová zpěvačka okupuje čelo UK Charts už deset týdnů
Foto: Reuters

Londýn - Vydržet na špici singlového žebříčku UK Charts víc než devět týdnů se už třináct let nikomu nepovedlo. Ale zpěvačka Rihanna jede v čele uznávaného hitparádního vlaku už desátý týden s hitem Umbrella a začíná si nárokovat místo v kupé popových celebrit.

Udržet se na vrcholu britské hitparády tak dlouhou dobu se v minulosti podařilo jen šesti interpretům. Popová diva Rihanna si tak nenápadně přisedla do společnosti Briana Adamse, Whitney Houstonové nebo Wet Wet Wet.

Právě skotští hitmakeři byli v roce 1994 poslední, komu se podařilo prolomit magickou hranici deseti týdnů. Jejich song Love Is All Around zněl z prvního místa hned patnáctkrát.

Překvapivý úspěch tmavé krásky donutil tradiční hitparádové "vymetače" pole position spokojit se s druhou vlnou. Z Rihannina stínu rozmrzele vykukuje třeba Enrique Iglesias, Timbaland a další.

K absolutnímu rekordu má ale Rihannin duet s rapperem Jayem Z ještě daleko. Nejvytrvalejším muzikantem britské hitparády byl v roce 1953 Frankie Lane se skladbou I Believe, když na soupeře shlížel svrchu celých 18 týdnů.

Rihanna těží ze svého marketingového potenciálu. Je atraktivní, dobře zpívá a za svou stylovou základnu si zvolila r´n´b, jednu z vlajkových lodí hudební stanice MTV. Příběh její kariéry - jak chudá dívka z Barbadosu ke štěstí přišla - by se navíc dal klidně převést i v klasickou hollywoodskou pohádku.

Do světa velkého byznysu Rihannu vystřelilo r´n´b vydavatelství Def Jam v roce 2005 - a hned to byl zásah. Debutu Music of the Sun se prodalo kolem dvou milionů kusů. Letos si zpěvačka připsala už třetí zářez do své diskografie a s názvem Good Girl Gone Bad se dokonce pokouší o opatrnou změnu image.

Foto: Aktuálně.cz
Více o "zlobivé holce" Rihanně ČTĚTE ZDE

I když lze její proměně v rebelku věřit jen stěží, je nepochybné, že teprve devatenáctiletá princeznička Rihanna v popkulturním království pokukuje po nejvyšších postech. Výrazným úspěchem v UK Charts se jim určitě přiblížila.

 

Právě se děje

Další zprávy