November 2nd natočili novou desku

čtk, kiz
21. 11. 2005 13:00
Praha - Své nové album nazvané Little Miss Behavin' and the Troublemakers poslala do světa doslova vykopnutím mezi své posluchače na nedělním křtu v pražském Paláci Akropolis kapela November 2nd.
November 2nd
November 2nd | Foto: November2nd

Anglicky zpívající skupina si jako hosty pozvala bývalého bubeníka Lucie Davida Kollera, zpěváka Pavla Bohatého, kytaristu Miroslava Linharta a baskytaristu Vladimíra "Gumu" Kulhánka. Jako předkapela vystoupilo trio Bratři v triku.

Na přípravě nové desky s November 2nd spolupracovali americký producent Steve Walsh, který dříve nahrával například s Erasure, a jeho krajan, zvukař David Bianco. Ten má za sebou spolupráci například s Mickem Jaggerem, Robbiem Williamsem nebo Carlosem Santanou.

November 2nd založil před deseti lety v Hranicích na Moravě kytarista Roman Helcl a zpěvačka a kytaristka Saša Langošová. Sestavu kapely nyní doplňují bubeník Tomáš Brožek, klávesista Jan Kořínek a střídavě baskytaristé Martin Lehký a Radim Genčev.
Kapela patří k vítězům soutěže pro začínající muzikanty Jim Beam Music. Jejich debutové album Midnight Desert vyšla před třemi lety; stejně jako novinku je vydala firma EMI.

Podle internetové stránky kapely (zde) se koncerty do konce roku konají ještě v Českém Krumlově, Moravských Budějovicích na Třebíčsku a v Brně.

 

Právě se děje

Další zprávy