Muzikálová Angelika už teď láme rekordy

gra
24. 1. 2007 11:00
Praha   Muzikál Angelika ještě ani neměl premiéru, ale už láme rekordy. Lístek si totiž v předprodeji koupilo už 70 tisíc lidí.

Projekt tak podle producenta Oldřicha Lichtenberga předčí veškeré rekordy v předprodejích děl uvedených v pražském Divadle Broadway. Právě tam bude mít Angelika premiéru 6. března. "Angelika není markýzou, ale královnou muzikálové sezony," řekl Lichtenberg.

Hudbu k Angelice složil Michal David, který prozradil, že dílo bude provázet šestnáct skladeb. Kostýmní výtvarník Roman Šolc vyčíslil, že hercům musí švadleny ušít 280 kostýmů.
   
Podle režiséra Jozefa Bednárika je Angelika příběhem, který umožní divačkám snít o jejich ideálech, a muži se mohou přijít do divadla podívat na hezké ženy a zajímavé kostýmy.

Zleva Pavel Vítek, Ali Amiri a Jiří Krytinář na tiskové konferenci k novému muzikálu Angelika
Zleva Pavel Vítek, Ali Amiri a Jiří Krytinář na tiskové konferenci k novému muzikálu Angelika | Foto: ČTK

"Když mi matka radila, abych přestal režírovat muzikály, v nichž je násilí, a nepřijala tak Draculu, Johanku a řadu dalších, smál jsem se jí. Najednou přišla s nápadem, co takhle udělat Angeliku. Říkal jsem si: proboha živého, tak nízko jsme ještě neklesli," smál se Bednárik při vzpomínce na nápad své matky, který se po letech stal skutečností.

Lou Fanánek Hagen, který skládá libreto, konstatoval, že Angeliky se od začátku nebál na rozdíl od ostatních tvůrců. Zejména režisér Bednárik se prý smířil s faktem, že kritici dílo strhají.
   
Herce Jiřího Krytináře zase k projektu přivedla romantická myšlenka provázející dějem. "Líbí se mi, že tam je láska a přátelství mezi lidmi. Přijde mi, že v současné době je takových artefaktů stále méně," řekl herec.

Petra Janů a Bohouš Josef na tiskové konferenci k novému muzikálu Angelika
Petra Janů a Bohouš Josef na tiskové konferenci k novému muzikálu Angelika | Foto: ČTK

Romantický děj odehrávající se v době vlády francouzského krále Ludvíka XIV. (1638 - 1715) mapuje příběh krásné Angeliky de Sancé de Monteloup, která je nechtěným sňatkem s Joffreyem de Peyracem vržena do víru královských intrik.

Její počáteční odpor k Peyracovi se postupně mění v hluboký cit. Tady začíná příběh plný utrpení, lásky a odvahy. Série filmů s těmito příběhy vznikla v koprodukci Francie, Německa a Itálie v 60. letech minulého století.

Po delší době vstupuje do rozměrnějšího muzikálového projektu 39letá zpěvačka Leona Machálková.
   
Machálková se o Angelice vyjádřila v tom smyslu, že chápe, že je to se vším všudy pohádka pro dospělé zahalená v růžovém oparu.  "Vím, že jde o červenou knihovnu, ale i takový žánr lze udělat důstojně. Hudba k tomu je velmi kvalitní, tak doufám, že i my ji budeme kvalitně interpretovat."
  
Machálková naposledy nastudovala před dvěma lety muzikál Jekyll & Hyde v Hudebním divadle v Karlíně, z něj však tehdy náhle odešla.

"Angelika je ale v porovnání s Jekyllem nebo mini muzikálem nesrovnatelnou zátěží. Titulní postava je alfou a omegou celé story a na podiu je vlastně pořád," připustila zpěvačka s tím, že se po dvou letech dobrovolně něčemu upsala a že se i přes její náročnost na svou roli těší.
   

 

Právě se děje

Další zprávy