Monkey Business si můžou jít pro nejvíc Andělů

kul
20. 2. 2008 19:09
Hudební akademie vyhlásila nominace za rok 2007

Praha - Monkey Business si vysloužili nejvíce nominací na ceny Anděl Allianz, které už posedmnácté udílí Akademie populární hudby. Kromě pop & dance alba roku budou ještě soutěžit v kategorii videoklip, obal, nejlepší zvuková nahrávka roku, frontman Matěj Ruppert se navíc může stát nejlepším zpěvákem.

Na skupinu roku byli nominováni s Chinaski a Vypsanou fixou také Sunshine, jejichž loňské album Dreamer má šancí být i nejlepší rockovým albem roku a taktéž nejlepší zvukovou nahrávkou.

Do kategorie objev roku se pochopitelně probojovala Markéta Irglová, což pro ni může být ve výhledu Oscarů příjemné zpestření. Místo Beatles a Eddiho Veddera jí budou sekundovat budou diskotékoví Le Monde a takřka dětská pop-punková formace Mandrage.  

Za moderátora večera, který se uskuteční 3. dubna v pražské O2 areně, pořadatelé z Petarda Production zvolili Richarda Krajča. V rámci ceremoniálu vystoupí Karel Gott, všechny nominované zpěvačky Lucie Bílá, Aneta Langerová a Ewa Farna, ale také Petr Kolář a kapely Wanastowi Vjecy nebo Kryštof, kteří mohou čekat sošku Anděla za klip ke skladbě Plán.  

Prezident APH Petr Šiška
Prezident APH Petr Šiška | Foto: Ludvík Hradilek

Nominováni jsou i za svoje akustické turné v kategorii Událost roku, tady konkurují festivaly Rock for People a Colours of Ostrava.

Oficiálnímu večeru předchází tradiční žánrové ceny, o nichž rozhodují rozličné odborné sekce APH a udílejí se v kategoriích: Ska & reggae, R´n´B & Hip hop, Folk & country, Jazz & blues, Hard & heavy, World music, Alternativní a nezávislá scéna, Hudební web roku.

Jejich udílení si 29. března užijí diváci Noci s Andělem.

 

Právě se děje

Další zprávy