Langerová má novou skladbu. Na charitu

Jitka Gráfová
12. 9. 2006 18:39
Praha - Aneta Langerová nahrála společně s nevidomým chlapcem charitativní singl: 19. září se bude prodávat v ulicích.

Takový charitativní předmět bude u nás k mání vůbec poprvé. "O benefičním CD singlu jsme přemýšleli už dlouho. Chtěli jsme dárce potěšit něčím netradičním," říká Martina Kaderková, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Dárce zaplatí za desku sto korun, za 25 korun pak bude k dostání charitativní přívěšek. Singl bude na pět tisíc dobrovolníků ve stylových kostýmech světlušek prodávat ve třech stovkách měst a městeček.

COLOURS OF OSTRAVA S ANETOU. Na festival přijela i Aneta Langerová. Byli jsme při tom, jak se chystal koncert! PODÍVEJTE SE NA VIDEO!
COLOURS OF OSTRAVA S ANETOU. Na festival přijela i Aneta Langerová. Byli jsme při tom, jak se chystal koncert! PODÍVEJTE SE NA VIDEO! | Foto: Aktuálně.cz

Deska obsahuje Píseň pro Světlušku, jež Langerová nazpívala společně s třináctiletým Radimem Vojtkem. Ten v roce 2004 získal Cenu Nadačního fondu Českého rozhlasu za nejvýraznější talent na hudebním festivalu pro nevidomé děti.

Benefiční singl dále nabídne zvukový a obrazový záznam největšího hitu Langerové, písně Voda živá, z loňského podzimního koncertu pro Světlušku.  Na singlu je rozhovor s Anetou POTMĚ, reportáž DEN POTMĚ s nevidomým Mirkem Michálkem a dva PC bonusy.

"Poprvé mohou sbírku podpořit také rádia a veřejná produkce tím, že budou Píseň pro Světlušku hrát," dodala Kaderková.

Foto: Aktuálně.cz

Všichni, kteří se na vzniku cédéčka podíleli, se vzdali honoráře; veškeré autorské odměny a odměny výkonných umělců putují na konto Světlušky. Vloni se nadačnímu fondu podařilo shromáždit 10 828 000 korun a veškerý výtěžek z prodeje šel na pomoc nevidomým dětem i dospělým.

Světluška pomáhá dětem i dospělým s těžkým zrakovým postižením, přispívá na speciální pomůcky, jako jsou mluvící počítače i optické lupy, na vodicí psy, osobní asistenci pro zrakově postižené děti integrované do běžných škol.

Vítězka první řady soutěže Česko hledá SuperStar Langerová Píseň pro Světlušku složila a natočila během příprav druhého sólového alba. I když nové cédéčko plánovala na letošní podzim, deska bude nejspíš hotova až v příštím roce.

 

Právě se děje

Další zprávy