Jazzmani si dají dýchánek na Žižkově. Už popáté

gra
23. 11. 2007 11:39
Žižkov Meets Jazz okoření i zahraniční interpreti
Foto: Key Production

Praha - V Paláci Akropolis v pátek začíná další ročník festivalu Žižkov Meets Jazz. Letošek nabídne další novinku -  bude to poprvé, kdy na festival zamíří i zahraniční hosté.

V pátek jako první vystoupí skotský bluesový kytarista Stan the Man," říká mluvčí z pořádající agentury Key Production Jan Polouček.

Dvoudenní festival odstartuje o půl osmé večer, o hodinu později pak bude na programu módní přehlídka, poté z Německa do Akropole zavítá Jesse Ballard Band.

Berlínská formace má mezinárodní obsazení: zpěvák, kytarista a leader bandu Jesse Ballard pochází z Kalifornie, saxofonista Joe Kučera je český rodák, bubeník Dimitris Christides pochází z Řecka a kontrabasista Chapman Stick  Hans Hartmann je Švýcar.

Žánrově stojí formace na pomezí soulu, rocku, folku i blues, v Akropoli pak českým fanouškům představí skladby z nového alba Constantly in View.

Foto: Key Production

"Jak se už stalo tradicí, pořádající žižkovská radnice opět uspořádá jazzovou tombolu s hodnotnými cenami a na každého návštěvníka čeká doutník s panákem té nejlepší whisky zdarma," lákají organizátoři.

Po půl jedenácté po oba večery pak na návštěvníky čeká doprovodný bluesový program

Sobotní program pak o půl osmé odstartuje berlínské Reifegerste Trio - Berliner Morgenpost tvrdí, že "titulní" Simone Reifegerste je jednou z nejlepších zpěvaček Berlína.

Následně ho vystřídá  české stálice Prokop, Andršt, Hrubý trio, v devět večer pak vystoupí Peter Lipa, který je považován za nejvýraznější osobnost slovenského jazzu.

Foto: Key Production

Zpěvák, skladatel, moderátor a  dramaturg a promotér předního evropského festivalu Bratislavské jazzové dni vychází z blues, soulu i klasického mainstreamu.

"Jeho  rozpětí sahá od klasických jazzových standardů přes latinskoamerický jazz, jazzový šanson a spirituál až po funky a rock," říká o jeho tvorbě Poloušek.

Za jednodenní vstupenku zaplatí diváci  v předprodeji sto dvacet korun, na místě o třicet korun více. Dvoudenní vstupenka v předprodeji stojí dvě stě, na místě dvě stě padesát.

 

Právě se děje

Další zprávy