Industriální festival tentokrát v Aeru

čtk, kiz
27. 11. 2005 11:30
Praha - Kino Aero na pražském Žižkově bude 9. a 10. prosince dějištěm Pražského industriálního festivalu .

Mezinárodní přehlídka hudební avantgardy a multimediálního umění se uskuteční už pojedenácté.

"Na festivalu vystoupí nezávislí tvůrci a experimentátoři, kteří představí současnou industriální, ambientní, hlukovou a laptopovou hudbu," popsali festival organizátoři ze sdružení Ars Morta Universum. Na programu prvního festivalového dne bude vystoupení německého projektu Herbst9, jehož hudba je podle pořadatelů "opředena mytologií starověkých civilizací". Polskou elektronickou hudbu představí Job Karma; "emocionálně vypjatou videoprojekci" s atakující hudbou předvede americký soubor MK9.

Z USA přijede také "vitální" experimentátor Mark Kammerbauer s projektem Fragment King. "Vytváří zvuk takové intenzity a spektra, že především příznivci intenzivního zvukového působení otevírá možnost následné katarze," míní pořadatelé. Na programu bude i vystoupení polské interaktivní hudebnice Doroty Kleszczové a amerického DJ Maldorora.
Během druhého festivalového dne vystoupí perkusista Stefan Weisser, slovenský projekt Anima Mundi, rakouský industriální projekt Institution D.O.L., domácí Aghiatrias, německé duo Thorofon. Na programu bude i vystoupení finského ženského dua Enilas, které využívá "podprahové" melodie a improvizuje s diváky. Přehlídku zakončí domácí DJ Nika77.

Součástí programu bude i projekce DVD s ukázkami z předchozích ročníků festivalu a promítání filmu Martina Mičky Červená tma. Informace o přehlídce jsou uvedeny na internetových stránkách zde a nebo zde.

 

Právě se děje

Další zprávy