Gang použil fotky Amy Winehouse při prodeji kokainu

Kultura ČTK Kultura, ČTK
10. 8. 2011 11:53
Fotografie v sáčcích s drogou mají zvýšit jejich prodej
Brazilský drogový gang vkládá do balíčků s kokainem fotky Amy Winehouse.
Brazilský drogový gang vkládá do balíčků s kokainem fotky Amy Winehouse. | Foto: Island Records

Rio de Janeiro - Gang brazilských pašeráků drog začal vkládat fotografie zesnulé britské zpěvačky Amy Winehouse do balíčků s kokainem, aby tak zvýšil jejich prodej. Informovala o tom místní policie, z jejího prohlášení cituje agentura AFP.

Průhledné igelitové sáčky s drogou mají uvnitř snímek sedmadvacetileté zpěvačky, která zemřela 23. července po životě plném problémů s alkoholem a drogami. Popisek u fotky uvádí, že jde o "Amy House".

Takto upravené balíčky s kokainem se prodávaly za deset až 25 realů (asi 100 až 260 korun), řekl novinářům policejní důstojník Glaucio Moreira, který na severním předměstí Ria de Janeiro vedl zátah proti gangu. "Protože se v novinách objevila taková spousta informací o tom, že užívala drogy, snaží se toho obchodníci s drogami využít, aby propagovali svůj kokain," vysvětlil.

Amy Winehouse
Amy Winehouse | Foto: Reuters

Při zátahu našla policie také balíčky s kokainem a marihuanou, z nichž v některých byly vložené fotografie nikoli Amy Winehouse, ale zabitého vůdce teroristické sítě Al-Káida Usámy bin Ládina. Spolu s drogami skončily v rukou policistů i zbraně včetně samopalů a granátů.

Brazilské Rio má v roce 2014 hostit mistrovství světa ve fotbale a o dva roky později olympijské hry. Snaží se proto ze všech sil dokázat, že ani jednu z těchto významných sportovních událostí nepoškodí násilí či obchod s drogami, kvetoucí především na chudinských předměstích.

 

Právě se děje

Další zprávy