Filharmonický sbor: Jak to bude dál?

RiK
1. 2. 2006 16:00
Praha - Pražský filharmonický sbor čeká na jmenování nového ředitele. Nálada v souboru je rozporuplná, současný šéf asi nemá většinovou podporu.
Foto: Oficiální stránky Filharmonického sboru

Každopádně Pražský filharmonický sbor patří v současné době k tělesům, kde nepanuje dobrá atmosféra. Část sboru totiž zásadně nesouhlasí s případným znovuzvolením současného ředitele Petra Daňka, jehož pracovní smlouva končí 28. února.

Tito nesouhlasící členové jako jeden z důvodů uvádějí, že před Daňkovým příchodem patřil k souborům, se kterým pravidelně spolupracovala i tělesa jako Berlínská filharmonie. Po jeho příchodu podle nich nastala krize.

Zpěváci zaslali protestní prohlášení ministru kultury Vítězslavu Jandákovi. Ten má v nejbližších dnech jmenovat nového šéfa souboru na základě konkurzu, kterého se zúčastnil i Daněk.

Dosavadní šéf pro Aktuálně.cz řekl, že o zaslaném dopisu nemá žádné informace. Naopak zmínil další dopis, který mu prý vyjadřuje podporu. Protestní dopis považuje za akci snažící se ovlivnit ministra Jandáka v rozhodování a nehodlá se k záležitosti dále vyjadřovat.

 

Právě se děje

Další zprávy