Evropské ceny MTV uděleny

RiK
4. 11. 2005 13:15
Lisabon - Dvanácté Evropské ceny hudební televize MTV, udílené v noci na dnešek v Lisabonu, nepřinesly letos zvláštní překvapení - největší díl získali britští zpěváci a skupiny.

Nejlepším mužským interpretem zvolili diváci Robbieho Willimase, cenu za nejlepší skupinu získali "virtuální" Gorillaz, za nejlepšího nováčka James Blunt. Madonna a její nový song Hung Up v živém vystoupení můžete vidět na našem videu. Madonna byla opět středem pozornosti.

Kategorii nejlepší interpretky v soutěži MTV vyhrála Shakira z Kolumbie, v popové kategorii byla oceněna skupina The Black Eyed Peas, v rockové kategorii americká skupina Green Day, v hip-hopu zvítězil americký rapper Snoop Dogg. Za nejlepší alternativní výkon získala cenu skupina System Of A Down, v kategorii Rhythm Blues zvítězila Alicia Keysová.

Nejlepší album roku je letos American Idiot od Green Day, nejlepší píseň Speed Of Sound skupiny Coldplay. Ti se také stali nejlepší skupinou v britské a irské oblasti, v německé jsou to Rammstein.

Vyhlašování vítězů a předávání cen se konalo v Atlantickém pavilonu na bývalém lisabonském výstavišti za účasti asi 10.000 diváků. Další miliony diváků sledovaly pořad živě na internetu. Večer moderoval britský komik Sacha Baron-Cohen, který se stylizoval do role "známého kazašského hlasatele Borata Sagdyjeva".

Evropské ceny MTV se letos udílely podvanácté, každý rok v jiném městě. O vítězích rozhodují elektronickým hlasováním fanoušci z Evropy, kteří vybírají z kandidátů stanovených odbornou porotou.

 

Právě se děje

Další zprávy