Evanescence našli očištění v lese

mor
16. 12. 2006 15:00
Exklusivně - Videoklip k nové skladbě rockových Evanescence má českou premiéru na serveru Showbizz. UVNITŘ: VIDEOKLIP
Foto: Aktuálně.cz

Evanescence, pop-rocková formace zahleděná do neogotické image na sebe upozornila ihned po vydání svého debutu Fallen v roce 2003.

Desky se po světě prodalo 14 milionů kopií a skupina se tak zařadila mezi nejlépe debutující kapely všech dob.

  • Na videoklip ke skladbě Lithium se podívejte ZDE

"Nahrávat druhou desku byl opravdu silný zážitek," vysvětluje zpěvačka Amy Lee. "Terry měl loni v říjnu mozkovou mrtvici a ještě stále se zotavuje. Já jsem prošla ošklivým rozchodem. Ale všechno, co nás potkalo, toto album obohatilo."

Podle zpěvačky byla práce na v pořadí druhé desce The Open Doors tak intenzivní, že se po jejím skončení cítila, jako kdyby prošla očistcem.

Tuto náladu přenesla skupina i do videoklipu, který vznikal pod dohledem režiséra Paula Fedora. Dva klony zpěvačky Amy, jeden symbolizující naději, druhý zkázku, se procházejí  zasněženým lesem a objeví malé jezírko.

Foto: Aktuálně.cz

"Pod jeho hladinou je všechno černé. Ve skladbě zpíváme současně o štěstí i utrpení a snažíme se přijít na to, jak každý z nás funguje," říká Amy Lee.

Lithium není jen název nové skladby a také slavného hitu známého z úst Kurta Cobeina. Podle Evanescence má být i "metaforou pro štěstí v negativním slova smyslu".

Na první desce Fallen kapela hledala ještě sama sebe. Její hudba byla velmi depresivní. Když Evanescence dostali před rokem zakázku, aby nahráli hudbu k Rukopisům Narnie, neuspěli právě z tohoto důvodu.

"S prací na The Open Door jsme si dali opravdu načas a měli jsme tak prostor pro vyjádření širší škály emocí, nejen bolesti a smutku, ale také zloby a dokonce i štěstí," uzavírá zpěvačka.

 

Právě se děje

Další zprávy