Dalšími hvězdami Rock for People jsou White Lies

Kultura ČTK Kultura, ČTK
29. 4. 2011 18:00
Festival se koná od 2. do 5. července v Hradci Králové
Foto: Aktuálně.cz

Praha  - Účast na největším tuzemském letním hudebním festivalu Rock for People, který se od 2. do 5. července koná v červenci v Hradci Králové, potvrdili britští White Lies. Českému publiku se trio oživující pro dnešního posluchače zádumčivý sound manchesterských kapel Joy Division nebo New Order představí už potřetí. 

Před dvěma lety z nich při vydání alba To Lose My Life... šílela britská média. Vystoupení White Lies na festivalu v Hradci Králové se bude opírat hlavně o jejich nejnovější desku Ritual. "S White Lies navazujeme na linii loňských Editors či předloňských Arctic Monkeys a Kooks," uvedl Michal Thomes z pořádající agentury Ameba Production.

Čtěte také:
White Lies: Kapela ti dá víc než univerzita

Současnou britskou hudební scénu kromě White Lies představí i indie rocková kapela The Wombats nebo projekt rapera a zpěváka Mikea Skinnera The Streets.

Do Hradce naopak nedorazí dříve ohlášená formace The Like - dámská rocková skupina z Los Angeles se rozešla. Na letošním
Rock for People
vystoupí  na 140 kapel, 20 dýdžejů a dvě desítky divadelních souborů. Kromě zahraničních hvězd v čele s My Chemical Romance, Paramore, Bullet For My Valentine, Pendulum, Sum 41, německých Digitalism nebo The Streets byly potvrzeny i české kapely jako Kryštof, Tři sestry, Vypsaná fixa nebo Chinaski.

Do konce dubna jsou na www.ticketsforpeople.cz v prodeji vstupenky za 1450 korun, od 1. května budou za 1520 korun, v červnu za 1590 korun a na místě budou stát 1800 korun.

 Loňský ročník festivalu navštívilo téměř 28.500 fanoušků, nejvíce v jeho historii. Mnohé z nich přilákalo vystoupení britských Muse. Své příznivce si však našli všichni vystupující, od taneční elektroniky The Prodigy přes hard core punkové kapely jako Suicidal Tendencies nebo Vltavu až po Marii Rottrovou.

 

Právě se děje

Další zprávy