Clou odešlou Postcards do historie

mor
30. 11. 2006 15:30
Praha - Clou se symbolicky rozloučí s albem Postcards. Třetí ze čtyř koncertů mini-turné se uskuteční dnes v Praze. UVNITŘ: VIDEOKLIP

"Rozhodli jsme se s touhle nezapomenutelnou dekádou rozloučit nejlepším možným způsobem: odehráním koncertů ve čtyřech skvělých klubech, kde jsme v minulosti zažili naše asi nejlepší vystoupení vůbec", říká kytarista Petrock.

Skupina tak chce poděkovat svým fanouškům za přízeň a s čistým stolem se pustit do finišování nové desky, kterou prý rozhodně nechtějí uspěchat.

Už jen proto, že po úspěšném debutu Postcards budou mít fanoušci vysoké nároky. Album vyšlo v březnu loňského roku a také díky singlu Island Sun, který se držel na prvním místě hitparády IFPI po dvanáct týdnů se z Clou stala jedna z nejvýraznějších nových kapel posledních let.

  • Na videoklip Lean On My Shoulder se podívejte ZDE

Foto: SonyBMG

O další rozruch se vzápětí postaral stejnojmenný videoklip, který po dobytí tuzemských televizních hitparád pronikl do hlavního vysílacího času MTV Europe, kde jeho vysoké rotace vysloužily kapele titul nejhranějšího českého interpreta. Dramaturgové z MTV pak věnovali prostor i druhému singlu z alba Postcards, skladbě Lean On My Shoulder.

Clou pak ještě na přelomu loňského roku stvrdili svůj úspěch několika oceněními, třeba soškou Anděla za Objev roku a Skladbu roku, kterou se stala hitovka Island Sun.

Na dnešní koncert v pražském Rock Café si Clou pozvali spřízněné kapely Roe-Deer a My First Mate. Fanoušci naléhavými emocemi prodchnutého pop-punku si v Rock Café přijdou na své, Clou navíc kromě neprostupných hradeb kytarových rifů dají nahlédnout i na svou komornější tvář.

"Část koncertu zahrajeme unplugged, takže se dostane i na starší pecky v akustický podobě," říká Petrock o programu koncertu, který začíná dnes v pražském Rock Café v 19:30.
 
Miniturné pak Clou dokončí koncertem 2. prosince v Trutnovském klubu New End. Poté se odeberou do studia, kde budou finišovat zatím bezejmenné album, které by se mělo na trhu objevit na přelomu března a dubna příštího roku.

 

 

Právě se děje

Další zprávy