Byl srpen, techna čas. Carl Cox už je tu zas

Pavel Turek
23. 8. 2007 9:00
Festival Mácháč si myslí na 10 000 návštěvníků
Carl Cox
Carl Cox | Foto: Aktuálně.cz

Doksy - Minulý týden dorazilo na Summer of Love devět tisíc tanečníků. Mácháč s hvězdným Carlem Coxem doufá, že zlomí hranici deseti tisíc návštěvníků.

Název letošního ročníku,  Mácháč 007, zní jako když Bond potká Máchu a nemají si co říct, ale line-up akce bude mnohem výmluvnější. Hlavní hvězdou večírku bude DJ Carl Cox, který u nás zahraje již popáté a Česko má být jeho jedinou letošní zastávkou ve východní Evropě.

Mohutný Carl Cox, v devadesátých letech vnímán jako největší dýdžejská hvězda světa, si začal budovat jméno už v průběhu osmdesátých let a proslulosti dosáhl již za "Druhého léta lásky" - tak je v Británii označována období v letech 1988 - 89, kdy se masivně zvedla vlna house music a raveu.

Cox byl vyhlášený tím, že mixoval ze tří gramofonů naráz. V průběhu devadesátých let získal od různých zainteresovaných časopisů titul DJ roku a v návaznosti na to nakopnul svůj Ultimate Music Management. Pod jeho dohledem tak vykvetla celá řádka nových DJů jako Laurent Garnier nebo Josh Wink.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Druhý jmenovaný rodák z Philadelphie a průkopník techna na druhé straně Atlantiku patří mezi další hvězdy letošního Mácháče. Josh Wink si vysloužil pozornost svým vyšponovaným hitem Higher State of  Consciousness, díky němuž si mohl zaremixovat třeba Paula Oakenfolda, Depeche Mode nebo Ladytron.

Na základě toho se Winkovo album z roku 1998 Herehear sestávalo z různých kooperací, došlo i na vokální příspěvek Trenta Reznora z Nine Inch Nails.

Josh Wink
Josh Wink | Foto: Aktuálně.cz

Kromě Winka s Coxem si na Mácháči zahraje dýdžejská parta kolem londýnského labelu a pravidelné party Adventures Close To Home s podtitulem "punk disco a levná elektronika." V rámci jejich nocí již vystoupili mj. CSS, Bonde do Role, To My Boy, The Gossip nebo Futureheads.

Zahraniční akvizice na pěti pódiích doplní čeští dýdžejové, mj. Loutka, Tráva nebo kuriózní a trochu podezřelá spolupráce DJky Luccy s kytaristou Michalem Pavlíčkem. Centrální pódium i taneční plocha budou upevněny na pontonech přímo na vodní hladině a na festival naváže sobotní afterparty v chatové osadě Bílý Kámen.

Sedmý ročník festivalu taneční hudby se tradičně koná v pátek 24. 8. na pláži Klůček u Máchova jezera.

Stránky festivalu s podrobnými informace najdete ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy