Bach bude ve 3D s Alanem Vitoušem

Richard Klíčník
1. 12. 2005 9:00
Praha - V rámci festivalu Stuny podzimu probíhá také řada koncertů pod hlavičkou crossover. Zde se pořadatelé snaží představit poněkud netradičnější zpracování klasické hudby.
Alan Vitouš, autor koncepce koncertů
Alan Vitouš, autor koncepce koncertů | Foto: Aktuálně.cz

Mezi tyto projekty patří i Bach in 3D Alana Vitouše, skvělého klávesisty Mariána Vargy, zpěváka Dana Bárty, Martina Zbrožka hrajícího na housle a mimo jiné i DJ eRikm.

Projekt je připraven speciálně pro festival struny podzimu a je zpracován jako triptych Dreaming Bach, Drumming Bach a Demix Bach. Jeho tůvrcem je multiinstrumentalista Alan Vitouš. Dá se očekávat muzikantsky velice příjemná podívaná, která se pokusí o originální uchopení notoricky známého tématu.

První část má být dle slov pořadatelů esoterická a transcendentální (v podání Mariána Vargy a jeho syntetizátorů), na ni má navázat složka rytmická (s celou skupinou bubeníků a sólistů, kteří přednesou Bachova témata) a konec představení se odehraje v elektronické a ambientní poloze, která má podat důkaz o nesmrtelnosti Bachova odkazu a jeho nezdolné životaschopnosti.

Koncert bude mít dvě provedení, a to 4. a 5. prosince od 19:30 hod v pražském Švandově divadle na Smíchově. Další informace naleznete na stránkách festivalu.

 

Právě se děje

Další zprávy