Avril Lavigne je návyková, rozhodli diváci MTV

tur
2. 11. 2007 15:35
Rozdávaly se evropské hudební ceny.
Tokio Hotel na pódiu EMA
Tokio Hotel na pódiu EMA | Foto: Reuters

Mnichov - Co tam ten můj synáček bude dělat, lomila rukama už několik týdnů v upoutávce máti Snoop Dogga. Nemusela mít velký strach, potomek ve vší počestnosti včera moderoval v mnichovské Olympiahalle z opeřené tribuny předávací ceremoniál EMA neboli diváckých European Music Awards.

Singl Girlfriend Kanaďanky Avril Lavigne byl vyhodnocen jako nejnávykovější skladba roku a spolu s ním zpěvačka převzala i titul sólista roku. "Je to pro mě strašná čest, že i tady v Evropě posloucháte moji hudbu. To je šílený," prohodila v děkovací řeči.

Pompézní rockové trio Muse, které dlouhodobě boduje albem Black Holes and Revelations, sklidilo ceny coby nejlepší britská a irská kapela a k tomu si připočetli označení nejlepšího headlinera.

Albem roku se stalo Loose od Nelly Furtado, kapelou roku Linkin' Park a nejlepším mezinárodním počinem miláčci dospívajících dívek Tokio Hotel, kteří se v poslední době zabývají překládáním svých textů do angličtiny. Cenu za video získal vynikající klip v triku D.A.N.C.E. francouzského dua Justice.

Oproti USA o vítězích v devíti kategoriích rozhodují diváci hlasující na webu nebo pomocí SMS. Letos se volby hudebních idolů zúčastnilo více než 50 milionů fanoušků..

V rámci show se kromě Foo Fighters, My Chemical Romance a zpěváka Miky naživo předvedli i Babyshambles a Amy Winehouse, která v září zrušila z důvodu léčby vystoupení na MTV Video Awards v Las Vegas. Tedy dva interpreti proslulí tím, že nikdy není jasné, jestli jim konzumace návykových látek vůbec dovolí vydrápat se na pódium.Justice - D.A.N.C.E.

Justice - D.A.N.C.E.

Pete Doherty na otázku novinářů, co to, že na zvukovou zkoušku dorazil včas, odpověděl: "Ve filozofii Babyshambles nastal totální obrat."

Sama Amy Winehouse získala cenu Artist Choice, což je v kontextu zasvěcených spíš idolům teenagerů cen ojedinělá kategorie -  o jejím vítězi rozhodují přímo hudebníci. Výhru může brát jako náplast za nedávných dvacet čtyři hodin prožitých v norském vězení kvůli držení kanabisu.

 

Právě se děje

Další zprávy