Andělská Praha znamená hudbu zdarma

ČTK
3. 3. 2006 9:00
Praha - V předvečer nadcházejícího ceremoniálu udělování hudebních cen Anděl 2005 se otevřou pražské kluby.

Celkem patnáct pražských hudebních klubů se 11. března otevře zadarmo v rámci projektu Andělská Praha. Už odpoledne bude otevřen břevnovský klub Kaštan, kde bude zpřístupněno Popmuseum i prezentace Síně slávy Akademie populární hudby.

Návštěvníci Andělské Prahy si večer mohou vybrat z řady koncertů různých žánrů. Ve Velvet Pop Clubu vystoupí kapely Wirebrush a Schlak, v Paláci Akropolis Eddie Stoilow. V Rock Café se představí rockové skupiny Satisfucktion, Robson a Medvěd 009, v kavárně Platýz folkový písničkář Slávek Janoušek.

V nedalekém klubu Vagon vystoupí kapely Votchi a In Memory, v Harley's Baru Jane Gang. Reggae a ska zazní v Matrixu, kde se představí Swamp Safari Sound System a Ska Dancehall. V Country Salonu America vystoupí Rošáda.

Robbie Williams Live Show Revival bude na programu klubu N11, v Metropolitním Jazz Clubu vystoupí XXL Blues Band; v Jazz Club U staré paní zahrají Jana Koubková a Jazz Friends. Sérii kapel, jež se projektu účastní, doplní Soil v klubu U malého Glena, Jazz Efterrätt v Redutě a skupiny Goro a Dirty Airlines v klubu Goro.

Již 9. března se v Redutě budou předávat ceny v osmi žánrových kategoriích. Jako host vystoupí slovenský zpěvák Peter Lipa. Záznam předávání žánrových cen uvidí 11. března diváci pořadu Noc s Andělem. Hlavní ceny budou předány 12. března v pražském hotelu Hilton, přímý přenos ceremoniálu odvysílá Česká televize.

 

Právě se děje

Další zprávy