Aguilera vládne cirkusu a oplakává otce

jps
30. 10. 2006 13:28
Exkluzivně - Videoklip ke skladbě Hurt si Christina Aguilera režírovala sama. A stylizovala se do role cirkusové hvězdy, která si uvědomí pomíjivost slávy.
Foto: Reuters

Původně plánovala jako druhý singl z úspěšné desky Back To Basics skladbu Candyman, ale vydavatel si nakonec prosadil svou a na podzimní sezonu nasadil dojímavou baladu Hurt.

Smutná skladba trochu připomíná zpěvaččin jiný úspěšný hit Beautiful. Skladba opět stojí na výrazném a procítěném vokálu, který například recenzent Blogcritics.com okomentoval jako "ještě lepší než kdy jindy".

Singl Hurt vyšel před pár týdny a cílevědomě se týden co týden velkými skoky blíží k vrcholům hitparád. Podle Billyho Lamba, analytika americké TOP 40, je velmi pravděpodobné, že kolem Vánoc bude Hurt jedním z největších triumfů.

Foto: Reuters

Výrazně stylizovaný videoklip vypráví příběh cirkusové hvězdy (Aguilera), která je tak zaneprázdněna vlastní slávou, že si neumí najít čas na svého otce, který za ní stál na počátku její kariéry. Když pak dostane telegram, že otec zemřel, klip se mění v psychedelickou přehlídku bizarních cirkusových výjevů a soužící se zpěvačky.

Je to vůbec poprvé, kdy si Christina Aguilera sama režírovala videoklip. K ruce jí byla zkušená filmařka Floria Sigismondi, která pro ni natočila klip ke skladbě Fighter. Právě ta jí pomohla s dobře zvládnutou vizuální stránkou filmu; ostatně na přestylizované dekadentní prostředí si sama potrpí.

  • Na videoklip ke skladbě HURT se podívejte ZDE

Sigismondi proslula jako režisérka videoklipů pro Marylina Mansona (Beautiful People, Tourniquet), Davida Bowieho (Little Wonder, Dead Man Walking) nebo The White Stripes (Blue Orchid).

Ve videoklipu se objeví také spoluautorka skladby a patronka Christiny Aguilery- Linda Perry. Slavná zpěvačka a producentka si v klipu sice nezahraje, ale v černobílém úvodu zní její hlas zvoucí "velevážené publikum" na cirkusové vystoupení.

Skladba Hurt je po hitu Ain´t No Other Man druhým singlem z kritikou velmi dobře přijímaného alba Back To Basics. Skladby (nejen) z této desky přiveze Aguilera v prosinci prezentovat do Prahy. Pouhé čtyři dny poté, co v Praze zazpívá její rivalka Pink, obsadí 17. prosince pražskou Sazka Arenu .

  • Na videoklip ke skladbě AIN´T NO OTHER MAN se podívejte ZDE
  • Na videoklip ke skladbě BEAUTIFUL se podívejte ZDE

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy