Hudba a postoje budou hustý, káry naleštěný

Pavel Turek
3. 8. 2007 9:00
Hip hop kultura obsadí letiště Varšavské smlouvy
Peneři Strýčka Homeboye - zástupci české scény na Hip Hop Jamu
Peneři Strýčka Homeboye - zástupci české scény na Hip Hop Jamu | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Přistávací plochu v někdejším vojenském prostoru poblíž Hradčan u Mimoně ovládnou o víkendu atrakce a line-up  nového festivalu Hip Hop Jam.

Jeho největší superstar, zástupce hip hopu ze západního pobřeží USA The Game, v sobotu o půlnoci rozhoupe publikum, které zavítá do oblasti,  již dvacet let zamořovaly spojenecké armády.

Kromě bývalého člena G-Unit, který si prošel bouřlivou spoluprací s 50 Centem a loni vydal album Doctor's Advocate, vystoupí i "československá" špička žánru. Reprezentují ji klasici PSH, Indy & Wich, sprosťáci Supercroo, slovenští Kontrafakt nebo rapper Vec.

Organizátoři ovšem nestaví pouze na hudbě. Prostranství letiště, které po odsunu sovětských vojsk padla do rukou fanatikům do ultra-lightů a milovníkům paintballu, skýtá ideální podmínky pro aktivity, které jdou s maskuliním laděním hip hopu pěkně za ruku.

Rapper The Game
Rapper The Game | Foto: Hip Hop Jam

Zatímco čas po setmění bude patřit živé hudbě, den se požene v adrenalinovém svistu akrobatické letecké show. Kromě letadel poletí vzduchem i motocrossaři. Taneční breakdance, hip hop a house soutěž se uskuteční uprostřed pomyslné gladiátorské arény obehnané tribunami. Proběhnou battly i soutěže v beat-boxu, v noci pak writerská exhibice na osvětlených zdech, za účasti Splashe a Pasty.

Návštěvníci si můžou vyzkoušet navrhnout design skatového nebo snowboardového prkna, zhlédnout výstavu pěkně vytuněnejch kár, vyběhat se při streetballu, zajezdit na BMX, pro hračičky jsou připraveny motokáry.

Nechybí skatepark a k němu jako výsměch letošnímu létu i snowboardová rampa na opravdovém sněhu. A pak jeden hangár věnovaný tomu, co má rádo něžné pohlaví:masáže, kosmetika, oficína, hygiena, kavárna.

Na letištní ploše vyrůstá taneční aréna
Na letištní ploše vyrůstá taneční aréna | Foto: Hip Hop Jam

Hip Hop Jam nabízí kompletní rapovou kulturu a přehledně rozkastovanou náladu west coast hip-hopu, prozářenou sluncem a prosáklou potem i testosteronem. Vždyť i The Game proslulý homofobními výroky má v rejstříku zářezy jako zadržení a propuštění na kauci 50 tisíc dolarů za to, že měl během sledování basketbalové hry ohrožovat jiného muže zbraní.

Hudba a postoje na Hip Hop Jamu budou nekompromisní a patřičně husté, auta naleštěná a hlasitá. Holky budou holky, budou se bavit a krášlit. Kluci budou kluci, budou se hecovat, trumfovat a hrát si.   

 

Právě se děje

Další zprávy